Kralj bespuća – Ford F150 Raptor (FOTO)

Ford je nedavno najavio svoj maksimalni fokus na SUV i terenska vozila, a proizvod toga je još moćniji kamionet F-150 Raptor.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

19:10

Kralj bespuća – Ford F150 Raptor (FOTO)

Verzija za 2019. godinu pre svega se koncentriše na dominaciju po peskovitim, ali i nepristupačnim terenima.

Ključni sastojak ovog unapređenja su novi sistem Live Valve FOC Racing Shox i Fordov Trail Control.
Live Valve tehnologija omogućava Raptoru prilagođavanje vešanja terenu i upravljanju čim ovo vozilo ne čini samo sposobnijim za vožnju van asfalta, već i pametnijim.

Osim brzine i snage po ovakvim terenima, Raptor je unapređen i na savladavanje teških prepreka, zahvaljujući Trail Control sistemu koji predstavlja neku vrstu terenskog "tempomata".
Moguće ga je aktivirati pri brzinama od 1-32 km/h prilikom čega automatski prilagođava motor i kočenje nepristupačnom terenu, čime omogućava vozaču da se koncentriše na svaku prepreku.

U međuvremenu, za udobnost su zadužena Recaro sedišta, prvi put u ponudi u ovom modelu.
Što se tiče pogona, za njega je zadužen 3,5-litarski V6 sa 450 KS i 690 Nm obrtnog momenta uparen sa desetobzrinskim automatikom unapređenog softvera.

Novi Ford F-150 Raptor će se u prodaji naći krajem ove godine, a očekuje se da cena nadmaši trenutu početnu od 51.510 dolara za model iz 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: