Nova predsednička limuzina spremna da ugosti Trampa

Cadillac je isporučio novi model predsedničke limuzine američkoj tajnoj službi koja se brine o bezbednosti prvog čoveka SAD.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 20.04.2018.

09:34

Nova predsednička limuzina spremna da ugosti Trampa
Ilustracija: Obamina predsednièka limuzina iz 2009. koju je takoðe napravio Cadillac

Vladimir Putin nije jedini koji će uskoro sesti u potpuno novu službenu limuzinu, s obzirom da je specijalni novi modela Cadillaca spreman da ugosti američkog predsednika.

Otkako je preuzeo dužnost predsednika SAD pre više od godinu dana, Donald Tramp koristi predsedničku limuzinu u kojoj se vozio i njegov prethodnik, Barak Obama, popularnu “Zver”.

“Zver” je debitovala još na prvoj Obaminoj inauguraciji, početkom 2009, i pratila je američkog predsednika tokom njegova dva mandata.

Pre nego što je Tramp i zvanično preuzeo dužnost prvog čoveka SAD, Cadiilac je najavio naslednika “Zveri”, a prema rečima čelnika te kompanije, nova predsednička limuzina prošla je sve neophodne testove i predata je na upotrebu američkoj tajnoj službi koja se brine o bezbednosti predsednika.

Očekuje se da će ovaj automobil uskoro biti i zvanično predstavljen, a Tramp če ga koristiti od leta 2018.

Cadillac je napravio sve predsedničke limuzine od 1993. do danas, a Trampova limuzina samo je jedno iz serije specijalnih vozila koje koristi pratnja i obezbeđenje predsednika - ukupan ugovor sa General Motorsom težak je 15,8 miliona dolara.

Nova limuzina prošla je brojne testove u poslednjih 12 meseci, što su zabeležili i “špijunski” fotografi koji objektivom love nove modele automobila na drumovima širom sveta:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: