Volkswagen planira da promeni logo

Volkswagenov okrugli logo u kojem dominira slovo W jedan je od najprepoznatljivijih oznaka u automobiskoj industriji, ali izgleda da je došlo vreme da se promeni.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2018.

16:30

Volkswagen planira da promeni logo
Foto: Getty images

Gigant iz Volfsburga želi da uskladi svoj vizuelni identitet za okretanjem auto-industrije ka električnim vozilima.

Kako javlja Blumberg (Bloomberg), direktor marketinga VW Johen Sengpiel je najavio debi novog logoa za sledeću godinu.

Glavna ideja je da nova slika Volkswagena postane raznobojnija, kako bi kompanija vratila sliku emotivnije pojave izgubljenu trudeći se da bude "previše nemačka".

Naravno, na ovaj korak se VW odlučio i zbog loše slike koju kompanija ima u javnosti nakon dizel skandala. VW će narednih meseci da izabere kreativnu agenciju kojoj će biti poveren ovaj važan posao.

Međutim, s obzirom na prepoznatljivost aktuelnog logoa i njegove važnosti za VW, teško je očekivati potpuno promenu vizuelnog identiteta, osim malo futurističnijeg redizajna.

Slično je uradila Toyota sa plavičastim efektom na svom standardnom logou na električnim vozilima.

Logo pre svega mora biti prilagodljiv i eksterijeru automobila, ali i unutrašnjosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: