Volkswagen izašao jači iz "dizelgejt" oluje

Kompanija Volkswagen ostvarila je tokom 2017. odlične poslovne rezultate, rekao je direktor VW grupe Matijas Muler.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.12.2017.

15:07

Volkswagen izašao jači iz
Foto: Getty images

Volkswagen će u martu saopštiti finansijske rezultate za godinu na izmaku, za koje se očekuje da nadmaše 2016, zahvaljujući rekordnoj proizvodnji automobila i smanjenju troškova.

Prošlog meseca Miler je predvideo da će VW nadmašiti rekord od 10,3 miliona prodatih jedinica iz prethodne godine.

Izgleda da "Dizelgejt" afera koja je uzdrmala ne samo VW, nego celu autoindustriju u septembru 2015, zbog laganja sa podacima o emisiji štetnih gasova, a koja je koštala nemačkog giganta oko 30 milijardi evra, nije nanela veću štetu kompaniji iz Volfsburga.

Smanjenje troškova u glavnoj klasi putničkih automobila omogućilo je VW rast profita ove godine. Međutim, Miler tvrdi da će predviđeni plan Evropske komisije za dodatno smanjenje dozvoljene emisije čestica karbon-dioksida (CO2) u periodu od 2025. do 2030, "naneti veliki bol" kompaniji.

On je kritikovao i nemačku političku scenu jer se i dalje čaka nova vlada, dok kancelarka Angela Merkel nastavlja sa pregovorima sa koalicionim partnerima, tri meseca nakon federalnih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: