Rolls-Royce SUV još bez konačnog imena

Prvi SUV model u gami proizvođača superluksuznih automobila najavljen je za 2018. godinu, ali izgleda da oznaka koja je do sada bila u opticaju za ovaj automobili nije i definitvan izbor kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.12.2017.

13:00

Rolls-Royce SUV još bez konačnog imena
Prototip Rolls-Royce SUV modela

Model koji je u medijima sve vreme označavan kao Rolls-Royce Cullinan, možda će se u produkcijskoj verziji zvati sasvim drugačije, nagovešteno je iz tog proizvođača.

Naime, menadžer zadužen za komunikacije sa javnošću u kompaniji Rolls-Royce Motor Cars Asia Pacific, Hal Serudin, potvrdio je za sajt SUV Authority da će konačno ime SUV modela biti obelodanjeno u prvom kvartalu 2018.

On je objasnio da je “Cullinan” samo naziv radnog projekta novog modela, uprkos tome što već duže vreme u medijima cirkuliše kao zvanično ime budućeg SUV vozila.

I dok je oznaka modela još nepoznanica, već se zna da će ovaj automobil deliti mehaničku platformu sa novim Rolls-Royce Phantomom, a ispod haube će verovatno biti 6.75 litarski V12 sa 571 ks (420 kW) i 900 Nm.

Mogući termin svetske premijere je mart 2018, a lokacija auto-salon u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: