Ovo je kokpit pretendenta na titulu najbržeg na svetu

Američki proizvođač maloserijskih supersportskih automobila, Hennessey, objavio je prve fotografije unutrašnjosti svog novog modela Venom F5, za koji tvrdi da može da razvije brzinu preko 300 milja na sat (482 km/h).

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2017.

11:46

Ovo je kokpit pretendenta na titulu najbržeg na svetu

Venom F5 imao je premijeru početkom novembra u Las Vegasu, ali proizvođač nam je tada uskratio pogled u kabinu ovog modela.

Sada smo prvi put u prilici da zavirimo u njegov enterijer, zahvaljujući kompjuterskim renderima na kojima se vide sedišta, unutrašnje obloge vrata i čitav kokpit automobila.
U unutrašnjosti dominiraju materijali od kože i ugljeničnih vlakana, kao i Alcantara kojom su presvučena sedišta. Na centralnom delu komandne table vidi se displej multimedijalnog sistema, a zanimljivo je da će Hennessey ponuditi kupcima dve opcije upravljača, čiji oblik podseća na one iz trkačkih automobila.

U prvoj verziji upravljač ima samo razne komande na sebi, dok je instument tabla na standardnoj poziciji, dok je kod drugog digitalni ekran sa instrumentima premešten sa komandne table i postavljen na sredinu volana, bliže vozaču.
Hennessey Venom F5
Venom F5 za pogon koristi novi 7.4 litarski twin-turbo V8 izrađen od aluminijuma, a motor je uparen sa sedmobrzinskim sekvencijalnim menjačem.

Pogonski agregat isporučuje 1.622 ks (1.193 kW) i razvija maksimalni obrtni moment od 1.762 Nm. To je dovoljno da ovaj, 1.338 kg težak automobila iz stanja mirovanja do 300 km/h ubrza za manje od 10 sekundi!

Proizvođač takođe tvrdi da je Venomu F5 za ubrzanje 0-400 km/h, a zatim i ponovno zaustavljanje, potrebno manje od 30 s.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: