Još mu se ne zna ime, a stiže do kraja godine?

Iako je najveći SUV kompanije Seat i dalje je bez zvaničnog naziva, prema najnovijim informacijama, trebalo bi da da bude predstavljen do kraja 2017.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2017.

11:28

Još mu se ne zna ime, a stiže do kraja godine?
Tizer novog Seatovog SUV-a

Seat je prema ranijim planovima do sada već trebalo da obelodani ime novog SUV-a, ali je politička kriza oko Katalonije za određeno vreme odložila promociju naziva modela španskog proizvođača.

Ipak, poznato je da će novi Seat poneti jedno od 4 imena koja su ušla u uži izbor nakon letnje kampanje koju je ta kompanija organizovala među fanovima na društvenim mrežama.

Za nešto više od mesec i po dana, pristiglo je čak 10.130 predloga, a žiri je najpre odabrao 9 polufinalista, da bi na sajmu automobila u Frankfurtu saopštio 4 imena koja su ušla u finale izbora. U uži izbor ušla su imena: Alboran, Aranda, Avila i Tarraco - prema propozicijama svi predlozi imaju veze sa nekim španskim geografskim pojmom.
Tizer novog Seatovog SUV-a
Seat je najverovatnije već odlučio kako će nazvati novi SUV, ali čeka novu priliku da to saopšti javnosti. Datum online premijere nije saopšten, ali se ona očekuje do kraja ove godine, a proizvođač će primati narudžbine od početka sledeće.

Najveći Seatov SUV imaće prepoznatljiv dizajn koji smo već videli na manjim modelima Arona i Ateca, a deliće mehaničku platformu sa Škodom Kodiaq i Volkswagenom Tiguan Allspace.

Vozilo će se proizvoditi u Nemačkoj, a u ponudi će biti i slična paleta motora koju koriste sestrinski modeli iz VW grupe. U početku, na raspolaganju će biti 1.4 litarski TSI turbo benzinac, kao bazična verzija, dok će kupci moći da naruče i snažniju benzinsku varijantu 2.0 TSI.

Oni koji se odluče za dizelaše, mogu da računaju na 2.0 TDI opcije, a u igri je i plug-in hibridni model.

Početna cena trebalo bi da iznosi oko 30.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: