Na samo kamion i Roadster: Mask otkrio i izgled pik-apa

Tokom prezentacije električnog kamiona Tesla Semi, Ilon Mask je predstavio i novi Roadster, koji na puteve stiže 2020, ali je nakratko prikazan i izgled budućeg pik-ap vozila ove kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2017.

10:44

Na samo kamion i Roadster: Mask otkrio i izgled pik-apa
Tesla Pickup Truck (Screenshot YouTube)

Teslin pik-ap/kamionet razlikuje od tradicionalnog vozila ovog tipa, koje je inače veoma popularno na severnoameričkom kontinentu, pre svega po dizajnu, ali i po veličini.

Kako bi dočarao njegove razmere, Mask je pokazaao dizajnerski crtež na kome se vidi kako Teslino vozilo u teretnom delu prevozi klasični pik-ap, kakav se danas viđe po američkim putevima.

Osim po dimenzijama, Teslin pik-ap/kamionet izdvaja se od kovencionalnih pik-apova i po dizajnu putničke kabine, koja podseća na umanjenju kabinu Tesla Semi električnog kamiona-šlepera.
Tesla Pickup Truck (Screenshot YouTube)
S obzirom da američki proizvođač trenutno ima pune ruke posla kako bi povećao nivo proizvodnje najvažnijeg automobila u gami, Modela 3, koji nestrpljivo očekuje preko 400 hiljada kupaca, dok istovremeno radi na pripremi produkcijske verzije kamiona, Roadstera, ali i već najavljenog manjeg krosovera, Modela Y, pik-ap/kamionet će morati da pričeka svoj red.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: