G-Drive Racing je šampion Evropske serije Le-Man 2017.

Tim G-Drive Racing odbranio je titulu u Evropskoj seriji Le-Man (ELMS) kao najjači na prvenstvu drugu godinu zaredom. Sezona Evropske serije Le-Man, koja je organizovana u šest etapa, završena je 22. oktobra u portugalskom gradu Portimao.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2017.

10:50

G-Drive Racing je šampion Evropske serije Le-Man 2017.

U završnoj trci šampionata na stazi Algarve ekipa Leo Rusela, Memo Rohasa i Rio Hirakave sigurno je savladala distancu i završila trku na četvrtoj poziciji. To je bilo dovoljno da sačuva prvo mesto u ukupnom plasmanu, koje je zauzela već nakon druge etape prvenstva.

Tim G-Drive Racing imao je 12 bodova više od drugoplasiranog rivala.

U pojedinačnom plasmanu titulu su osvojili vozači G-Drive Racing – Francuz Leo Rusel i Meksikanac Memo Rohas.

Inače, zvanično gorivo tima G-Drive Racing je G-Drive, premijum gorivo kompanije "Gasprom njeft". Tim koristi premijum gorivo u toku testiranja, što omogućava proveru njegovih motornih karakteristika u ekstremnim trkačkim uslovima.

Povodom završetka sezone i novog velikog uspeha tima Roman Rusinov, vozač i menadžer tima G-Drive Racing izjavio:

"Tim je imao uspešnu sezonu u ELMS-u, demonstrirajući odličnu brzinu i zavidnu stabilnost. Vozači, inženjeri i mehaničari našeg tima sjajno su obavili svoj posao. Drago nam je što je G-Drive Racing ponovo najjači u Evropskoj seriji Le-Man – jednom od vodećih šampionata u trkama izdržljivosti. Naš tim osvaja titulu treću godinu zaredom – 2015. godine postali smo prvaci sveta FIA WEC, a u dve naredne sezone osvojili smo evropsku seriju ELMS. To potvrđuje da smo izabrali pravi način da dođemo do trijumfa".

G-Drive je gorivo nove generacije, koje se prodaje na benzinskim stanicama mreže Gasprom njefta i NIS-a. Glavne prednosti ovog goriva premijum kvaliteta, koje sadrži aktivni kompleks aditiva, su povećanje snage motora, poboljšanje dinamike ubrzanja automobila, kao i profesionalna zaštita sistema za gorivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: