Amerika pokazala mišiće: Corvette ZR1 za 2018.

Stigla je najsnažnija produkcijska Korveta svih vremena.

Podeli

Dugo očekivana ZR1 verzija poslednje generacije modela Chevrolet Corvette debitovala je na sajmu automobila u Dubaiju sa 766 konjskih snaga.

Chevrolet kaže da je ZR1 za 2018, osim što je najjača do sada, ujedno i najbrža produkcijska verzija američkog ovog supersportskog modela, otkako je prva generacija Corvette predstavljena javnosti u hotelu Waldorf Astoria, u Njujorku, 17. januara 1953.

Ovakve epitete novi ZR1 zaslužio je pre svega zahvaljujući ekskluzivnom 6.2 litarskom V8 LT5 motoru sa kompresorom koji raspolaže sa 766 "konja" (563 kW) pri 6.300 o/min i maksimalnim obrtnim momentom od 969 Nm, dostupnim na 4.400 o/min.

Maksimalna brzina automobila iznosi preko 338 km/h (210 milja na sat), a podatak o ubrzanju iz mesta do stotke za sada nije objavljen.

Da bi izvukli tako moćne performanse iz automobila, inženjeri Chevroleta razvili su specijalni sistem sa dvostrukim ubrizgavanjem goriva.

Proizvođač je želeo da zadovolji zahteve i onih koji smatraju da supersportski automobil mora da ima isključivo manuelni menjač, pa je pored osmostepenog automatika, ponudio i verziju sa sedmobrzinskim manuelnim menjačem.

Osim snažnog pogonskog sistema, ZR1 ima i gomilu aerodinamičkih dodataka koji su unapredili ponašanje automobila na putu pri velikim brzinama, od kojih je najuočljivije masivno krilo zadnjeg spojlera.

U ponudi su dva aerodinamička paketa: standardni ( Low Wing) i opcioni, sa podesivim krilom spojlera (High Wing).

Chevrolet Corvette ZR1 za 2018. u prodajne salone stiže u proleće, a cena još nije poznata. Ipak, očekuje se da će ovaj model biti znatno skuplji od, do sada nasnažnije Z06 verzije, koja u SAD košta od 80.000 dolara.

.

Vesti

Opel ima novi plan za najvažnije afričko tržište

Osim što će svoja vozila prodavati uz pomoć novog partnera, Opel sprema “ofanzivu” novih modela u Južnoj Africi. Istovremeno, bivši vlasnik ove nemačke auto-marke, General Motors, odlučio je da sa južnoafričkog tržišta od 1. januara 2018. povuče svoj brend Chevrolet.

Vesti četvrtak 23.11. 12:55 Komentara: 0

Ford Kuga N1 za firme i preduzetnike

Ford je u svojoj prodajno-servisnoj mreži u Srbiji ponudio preduzećima, preduzetnicima i svim pravnim subjektima koji imaju pravo na povrat poreza na dodatu vrednost, SUV model Kuga u N1 verziji po ceni od 16.125 evra, u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a.

Vesti sreda 22.11. 12:06 Komentara: 18
strana 1 od 1286 idi na stranu