Opel: Troškovi po vozilu niži za 700 €, Corsa na struju

Generalni direktor kompanije Opel/Vauxhall, Mihael Lošeler, objavio je u četvrtak 9. novembra strateški TEMPO! plan u cilju ponovnog uspostavljanja finansijskih osnova i podizanja na viši nivo održive konkurentnosti i rasta.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 10.11.2017.

08:56

Opel: Troškovi po vozilu niži za 700 €, Corsa na struju
Mihael Lošeler

Prema ovom planu, sve TEMPO! inicijative imaju za cilj povratak dobiti iz poslovanja automobilskog sektora od 2% u prvoj fazi do 2020, odnosno 6% do 2026. godine.

Uz kompletan pristup tehnologijama PSA grupe, Opel/Vauxhall treba da postene evropski lider kada je emisija CO2 u pitanju, stoji u novoj strategiji. Do 2024, svi putnički automobili iz game Opel/Vauxhall biće elektrifikovani, nudeći ili verzije sa čistim elektro pogonom, koji kao izvor energije koristi baterije, ili plug-in hibridne verzije uz efikasne motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

Do 2020, Opel/Vauxhall će imati četiri elektrifikovane verzije svojih vozila na tržištu, uključujući Grandland X PHEV (plug-in hibrid) i novu generaciju Corse, koja će imati čisto električnu varijantu.

Kompanija će konkurentnost podići na viši nivo do 2020, i to na taj način što će redukovati troškove za 700 evra po automobilu. Dve platforme PSA grupe, CMP i EMP2, naći će svoje mesto u svim Opel/Vauxhall fabrikama.
Prvi èovek PSA grupe, Karlos Tavares i šef kompanije Opel, Mihael Lošeler
Započeće se sa SUV modelom baziranim na EMP2 mehaničkoh platformi, čija je proizvodnja planirana za Ajzenah, 2019. godine, dok će model iz D segmenta na istoj platformi silaziti sa proizvodnih linija u Riselshajmu.

Raspoređivanje novih pogonskih jedinica u novim Opel/Vauxhall proizvodnim objektima će pratiti transfer sa GM-ovih, na motore i menjače PSA grupe.

„Ovaj plan je ultimativni cilj za kompaniju, u cilju zaštite naših zaposlenih od svih nepovoljnih vetrova i pretvaranja Opel/Vauxhalla u održivu, profitabilnu, elektrifikovanu i globalnu kompaniju“, kaže Mihael Lošeler.

„Naša budućnost će biti osigurana a mi ćemo dati svoj doprinos PSA grupi nemačkim kvalitetom u cilju daljeg razvoja PSA grupe“, rekao je Opelov šef.

Sva nova Opel/Vauxhall vozila će biti konstruisana u Riselshajmu, u Nemačkoj, koji će biti transformisan u globalni nadležni centar za kompletnu PSA grupu.
'Tizer' novog dizajnerskog pravca Opel vozila
Opel/Vauxhall će se prebaciti na efikasne i fleksibilne mehaničke platforme PSA grupe brže nego što je to prvobitno očekivano. Od 2024. pa nadalje, svi Opel/Vauxhall modeli putničkih automobila biće bazirani na zajedničkim platformama sa PSA grupom.

Sledeći na redu je Combo, 2018. i nova generacija Corse, 2019.

Ovaj kurs će nadalje biti stabilno održavan sa jednom velikom premijerom godišnje. Računajući svaki karoserijski stil, Opel/Vauxhall će lansirati devet novih modela do 2020. godine.

Osim toga, važno je napomenuti da će Opel ući na više od 20 novih tržišta do 2022. godine. Pored toga, kompanija će istražiti globalne izvozne mogućnosti u smislu profitabilnosti na srednjeročnom planu.

Podsećamo, posle gotovo devet decenija, koliko je bio u vlasništvu General Motorsa (GM), Opel/Vauxhall zvanično je prešao u ruke grupacije PSA u avgustu 2017, čime je finalizovan ugovor između GM-a i PSA potpisan u martu. Tada je saopšteno da će Opel nastaviti da razvija tehologije sa pečatom "made in Germany" i da se u tom pogledu situacija neće promeniti nakon dolaska novog vlasnika. Direktor Mihael Lošeler najavio je da je cilj da do 2020. godine Opel i Vauxhall ponovo postanu profitabilne kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: