Novi Megan RS na Ringu, juri rekord Civica Type R?

Renault Megane RS poslednje generacije snimljen je na Nirburgringu, najverovatnije u pokušaju da obori rekord ove staze kada je reč o serijskim modelima sa prednjim pogonom, koji trenutno drži Honda Civic Type R.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2017.

11:13

Novi Megan RS na Ringu, juri rekord Civica Type R?
Screenshot YouTube

Otkako je Renault najavio novi Megane RS, fanovi sportskih automobila sa nestrpljenjem očekuju da vide da li ovaj model može da povrati rekord staze koji je neko vreme držao Megane RS 275 Trophy prethodne generacije.

Nova generacija imala je svetsku premijeru u septembru, na sajmu automobila u Frankfurtu, pa se može očekivati da Renault uskoro izađe u javnost sa zvaničnim rezultatom zabeleženim na stazi Nirburgring, ako Megane RS zaista uspe da skine sa trona Civic Type R.

Na snimku koji je nedavno načinjen na popularnom “zelenom paklu”, pored nekih drugih modela, može se videti i Megane RS: Inače, aktuelni rekord kada su u pitanju serijski proizvedeni automobili sa pogonom na prednje točkove iznosi 7 minuta i 43,8 sekudni, a u vlasništvu je pomenutog sportskog Civica. Japanski model nadmašio je vreme prethodnog rekordera, VW Golfa GTI Clubsport (7:47.19), za više od 3 sekunde.

Ipak, veliko je pitanje da li će novi Megane RS uspeti da prestigne Civic Type R od koga je slabiji za 40 ks i 10 Nm. Naime, francuski automobil ima četvorocilindraski 1.8 litarski turbo benzinski motor koji isporučuje 280 ks i 390 Nm, dok njegov rival iz Japana za pogon koristi 2.0 VTEC turbo benzinac koji proizvodi 320 ks i razvija 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Moguće je da će to uspeti da uradi tek novi Megane RS Trophy, koji će se pojaviti na tržištu nešto pre kraja 2018, a raspolagaće sa 300 ks i 400 Nm.

Pogledajte rekordnu vožnju Civica Type R iz aprila 2017:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: