Da li će novi Duster dobiti pik-ap verziju za Evropu?

Druga generacija rumunskog niskobudžetnog terenca imala je premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu, pa se postavlja pitanje da li uskoro možemo da očekujemo i odgovarajući pik-ap model.

Podeli
Duster pik-ap (Spekulativni render: X-Tomi Design)
Duster pik-ap (Spekulativni render: X-Tomi Design)

Prethodni Duster dobio je pred kraj svog životnog veka pik-ap verziju pod nazivom Oroch, ali je ona namenjena južnoameričkom tržištu, gde se i proizvodi sa značkom Dacijine matične kompanije – Renaulta.

Pojava novog Dustera aktuelizovala je pitanje da li će ovog puta Dacia, odnosno njen francuski vlasnik, odlučiti da napravi i pik-ap varijantu za evropske kupce.

Bazični Duster (Spekulativni render: X-Tomi Design)
Bazični Duster (Spekulativni render: X-Tomi Design)

Kako bi hipotetički novi Duster pik-ap mogao da izgleda, pokušao je da dočara X-Tomi.

Ovaj nezavisni dizajner koji se specijalizovao da kompjuterske rendere budućih ili potencijalnih modela, objavio je takođe render bazične, ogoljene verzije novog Dustera u zelenoj boji, koja ima mat crne branike i čelične felne, i koja bi bila znatno jeftinija od varijante sa najbogatijim paketom opreme izložene sa frankfurtskom auto-salonu.

Kada se u obzir uzmu terenske vozne karakteristike i niska cena, ovako “osiromašen” Duster idealno je službeno vozilo za firme čiji zaposleni po prirodi posla obilaze nepristupačne terene gde nema asfaltiranih puteva.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Otvoren novi Mazdin salon u Nišu / FOTO

Mazdin ovlašćeni partner, Auto M.G. Commerce, otvorio novi prodajno-servisni centar u Nišu koji se prostire na skoro 1.000 kvadratnih metara. U ponudi je kompletna gama Mazda vozila, flota test automobila, kao i kupovina staro za novo.

Vesti sreda 18.10. 10:16 Komentara: 11

Kako izgleda bazični VW Polo / FOTO

Na promotivnim fotografijama novih modela uglavnom se mogu videti bogato opremljene verzije automobila, ali Volkswagen je smelo odlučio da, barem za nemačko tržište, prikaže kako izgleda novi Polo u osnovnoj, ogoljenoj varijanti.

Vesti utorak 17.10. 10:32 Komentara: 75
strana 1 od 1278 idi na stranu