VW Scirocco odlazi u penziju bez direktnog naslednika

Nemački proizvođač više neće primati nove narudžbine za Scirocco, a kako saznaje Car & Driver, na lageru je ostao određen broj već napravljenih vozila koja su na prodaju.

Podeli
VW Scirocco R iz 2015. (ilustracija)
VW Scirocco R iz 2015. (ilustracija)

Aktuelni Scirocco na tržištu je već skoro čitavu deceniju, ali nikada nije postizao zadovoljavajuće prodajne rezultate, pa je pravo čudo da je opstao do sada.

Automobil je postavljen na istu mehaničku pltformu (PQ35) koju je koristio i Golf 5, što govori u prilog tome da je reč o zaista vremešnom modelu, mada dizajn vozila nije previše zastareo.

Iako Scirocco odlazi u penziju, direktan naslednik nije na vidiku, jer Volkswagen za sada ne planira novi kupe sa pogonom an prednje točkove.

Ipak, moguće je da se se ime Scirocco ponovo aktivira, ali u tom slučaju će ga nositi neki od električnih Volkswagenovih modela koju su u planu u narednih nekoliko godina.

Naime, pre nekoliko meseci AutoExpress pisao je da bi eventualni električni Scirocco trebalo da bude zasnovan na Volkswagenovoj mehaničkoj MEB platformi konstruisanoj specijalno za električna vozila.

Prema nezvaničnim izvorima, Scirocco na struju bio bi dostupan u nekoliko varijanti, od koji bi osnovna verzija imala elektromotor sa 170 ks, dok bi se u vrhu ponude našao model sa dva električna agregata ukupne snage oko 300 ks. Jedan elektromotor nalazio bi se na prednjoj a drugi na zadnjoj osovini, pa bi automobil imao pogon na sva 4 točka.

Inače, VW je razmatrao novi Scirocco sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem pre dizel skandala iz 2015, ali je zbog promena planova i smanjivanja troškova nakon izbijanja ove afere, kupe skinut sa liste prioriteta.

.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Honda CR-V 1.6 I-DTEC na akciji

Honda Srbija pripremila je specijalnu ponudu za model CR-V sa 1.6 dizel agregatom u Elegance NAVI paketu opreme. Ovaj model dostupan je za 25.990 evra, a uz novi automobil za sve kupce obezbeđen je i set zimskih guma.

Vesti petak 20.10. 15:18 Komentara: 27

Model 3 kasni, biće isporučeno samo 3.000 vozila 2017?

Iako je Ilon Mask pred lansiranje Modela 3 u julu najavio da će samo u decembru biti izrađeno 20.000 automobila, tempo proizvodnje je znatno usporen, pa analitičari procenjuju da će od oko 400.000 kupaca koji su do sada poručili automobil, svega njih 3.000 dobiti svoja vozila u 2017. godini.

Vesti petak 20.10. 12:31 Komentara: 17
strana 1 od 1278 idi na stranu