Toyotina “kutija” koja spaja SUV i minivan / FOTO

Toyota je objavila fotografije zanimljivog koncepta Tj Cruiser koji će imati premijeru krajem meseca na auto-salonu u Tokiju.

Podeli

Kako se približava početak tokijskog sajma automobila, japanski proizvođači počeli su da najavljuju novitete koje će predstaviti domaćoj publici.

Među njima je koncept Tj Cruiser, koji ima multifunkcionalnu, prostranu “kutijastu” kabinu, poput kombinovanih minivan i lakih komercijalnih modela, ali i vozne karakteristike SUV automobila.

U Toyoti kažu da je Tj Cruiser namenjen “vozačima sa stilom, koji u svom životu neprekidno spajaju rad i igru” - oznaka T dolazi od engleske reči “toolbox” (kutija za alat), dok J označava “joy” (radosti).

S obzirom da je zamišljeno da se vozilo koristi i za obavljanje poslova, kao i za kretanje van asfalta, pojedini delovi karoserije (hauba, krov, podvozje) zaštićeni su kako bi se spoljašnjost zaštitila od ogerbotina.

Po potrebi, vozač može da uključi pogon 4x4 kako bi lakše prešao preko neravnog terena i kroz blato.

Prednja vrata otvaraju se na regularan način, dok su zadnja klizeća, čime je omogućen lakši prilaz kabini prilikom ulasak pozadi, ali i kod utovara kabastih stvari sa strane.

Zadnja klupa i sedište suvozača lako se oboraju pri čemu se dobija potpuno ravan pod, u nivou sa prtljažnikom, pa se u vozilu mogu prevesti veliki predmeti dužine do 3 m. Toyota je ugradila razne trake i druge element pomoću kojih se stvari koje se prevoze u kabini mogu pričvrstiti i osigurati tokom vožnje.

Koncept je postavljen na novu generaciju TNGA (Toyota New Global Architecture) mehaničke platforme, a upotrebljen je hibridni pogon sa 2.0 litarskim benzincem kao srcem sistema.

Tj Cruiser imaće svetsku premijeru 25. oktobra na tokijskom auto-salonu, a Toyota za sada nije saopštila da li planira serijsku verziju ovog automobila.

.

.

.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Honda CR-V 1.6 I-DTEC na akciji

Honda Srbija pripremila je specijalnu ponudu za model CR-V sa 1.6 dizel agregatom u Elegance NAVI paketu opreme. Ovaj model dostupan je za 25.990 evra, a uz novi automobil za sve kupce obezbeđen je i set zimskih guma.

Vesti petak 20.10. 15:18 Komentara: 27

Model 3 kasni, biće isporučeno samo 3.000 vozila 2017?

Iako je Ilon Mask pred lansiranje Modela 3 u julu najavio da će samo u decembru biti izrađeno 20.000 automobila, tempo proizvodnje je znatno usporen, pa analitičari procenjuju da će od oko 400.000 kupaca koji su do sada poručili automobil, svega njih 3.000 dobiti svoja vozila u 2017. godini.

Vesti petak 20.10. 12:31 Komentara: 17
strana 1 od 1278 idi na stranu