Automobili / Vesti 11

Nikola i Bosch zajedno do vodonično-električnih kamiona

Do 2021. godine, "Nikola Motor Company" predstaviće Nikola Jedan i Dva, liniju vodonično-električnih kamiona sa nultom emisijom štetnih izduvnih gasova koji će razvijati više od 1.000 ks i preko 2.700 Nm obrtnog momenta.

Izvor:
Foto: Bosch

Novi pogonski sistem razvijen je zahvaljujući partnertstvu između kompanija Nikola i Bosch. Ove dve kompanije osmislile su sistem od samog početka, a zahvaljujući Bosch-u i njegovoj proizvodnji e-osovina omogućeno je ranije predstavljanje električnog kamiona na tržištu.

E-osovina je prilagodljiva, modularna platforma sa motorom, upravljačkom elektronikom i transmisijom u jednoj kompaktnoj jedinici. Ovo je čini pogodnom za električnih vozila bilo koje vrste, od malih putničkih automobila do lakih komercijalnih vozila.

Kompanije Nikola i Bosch će koristiti ovaj koncept da bi komercijalizovali prvu e-osovinu na svetu sa dualnim motorom za teška komercijalna vozila. E-osovina će biti uparena sa specijalno razvijenim pogonskim sistemom vodoničnih gorivnih ćelija – takođe zajednički konstruisanim od strane kompanija Nikola i Bosch.

Kompletno upravljanje vozila biće zajednički razvijeno i zasnovano na upravljačkom softveru i hardveru Bosch-a.

Komentari 11
Čitajte
Pošalji komentar

Vesti

Honda CR-V 1.6 I-DTEC na akciji

Honda Srbija pripremila je specijalnu ponudu za model CR-V sa 1.6 dizel agregatom u Elegance NAVI paketu opreme. Ovaj model dostupan je za 25.990 evra, a uz novi automobil za sve kupce obezbeđen je i set zimskih guma.

Vesti petak 20.10. 15:18 Komentara: 0

Model 3 kasni, biće isporučeno samo 3.000 vozila 2017?

Iako je Ilon Mask pred lansiranje Modela 3 u julu najavio da će samo u decembru biti izrađeno 20.000 automobila, tempo proizvodnje je znatno usporen, pa analitičari procenjuju da će od oko 400.000 kupaca koji su do sada poručili automobil, svega njih 3.000 dobiti svoja vozila u 2017. godini.

Vesti petak 20.10. 12:31 Komentara: 4