Automobili / Vesti 30

Čudovište 4x4: Ne zovu ga uzalud “tenk” / FOTO

Mala auto-kompanija Rezvani Motors poznata je po sportskim automobilima. Ovog puta iskoračili su iz svoje “zone komfora” i napravili svoj prvi SUV - i to kakav.

Izvor:

Vozilo, prigodno nazvano Rezvani Tank, osmišljeno je kao ekstremni SUV napravljen za najteže off-road izazove, a izvesno je da posmatrače neće ostaviti ravnodušnim.

Nesvakidašnji, izrazito robustan dizajn spoljašnjosti karakterišu detalji koje obično viđamo na vojnim terencima, dok je unutrašnjost opremljena luksuznim materijalima i sadržajima, ali je ujedno i minimalistička tako da se potpuno uklapa u eksterijer vozila.

Rezvani Tank nudi prostor za prevoz do 5 putnika, a zadnja vrata se otvaraju u suprotnom smeru od prednjih, čime je olakšan pristup onima koji treba da se smeste na zadnju klupu.

Pogonska jedinica ne zaostaje za monstruoznošću spoljašnjosti SUV-a. Ispod haube se nalazi 6.4 litarski V8 koji proizvodi 500 ks, a snaga se prenosi na sva 4 točka.

Moćni agregat trebalo bi da obezbedi odlična ubrzanja, ali Rezvani na žalost nije obajvio podatke o performansama vozila.

Kada već spominjemo vojne terence, na koje Tank izgledom podseća, treba napomenuti da ovaj SUV među doplatnim opcijama ima i sistem sa noćnom, tj. termalnom kamerom, kao i oklop koji štiti putnike od projektila.

Rezvani je već počeo da prima narudžbine za model Tank, a početna cena iznosi čak 178.000 dolara.

.

.

.

.

.

.

Komentari 30
Čitajte
Pošalji komentar

Vesti

Honda CR-V 1.6 I-DTEC na akciji

Honda Srbija pripremila je specijalnu ponudu za model CR-V sa 1.6 dizel agregatom u Elegance NAVI paketu opreme. Ovaj model dostupan je za 25.990 evra, a uz novi automobil za sve kupce obezbeđen je i set zimskih guma.

Vesti petak 20.10. 15:18 Komentara: 39

Model 3 kasni, biće isporučeno samo 3.000 vozila 2017?

Iako je Ilon Mask pred lansiranje Modela 3 u julu najavio da će samo u decembru biti izrađeno 20.000 automobila, tempo proizvodnje je znatno usporen, pa analitičari procenjuju da će od oko 400.000 kupaca koji su do sada poručili automobil, svega njih 3.000 dobiti svoja vozila u 2017. godini.

Vesti petak 20.10. 12:31 Komentara: 21