Mitsubishi Evo se vraća, ali kao električni krosover

Prošlo je godinu dana otkako je Mitsubishi okončao proizvodnju desete i poslednje generacje Lancera Evolution, ali po svemu sudeći oznaka Evo i dalje je živa.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.09.2017.

09:43

Mitsubishi Evo se vraća, ali kao električni krosover
Mitsubishi e-Evolution Concept

Naime, japanski proizvođač najavio je da će krajem oktobra, na tokijskom auto-salonu, predstaviti električni koncept pod nazivom e-Evolution.

Mitsubishi navodi da je u pitanju "spušteni, izuzetno aerodinamični SUV-kupe", sa električnim pogonom na sva 4 točka i "naprednom tehologijom veštačke inteligencije".

Iako će mnogi fanovi legendarnog Lancera Evo ovaj potez japanske kompanije doživeti kao skrnavljenje imena čuvenog sportskog automobila, prva tizer fotografija koncepta otkriva zanimljiv dizajn vozila.

Više podataka i fotografija biće poznato u narednih mesec dana.

Inače, Mitsubishi je sličan potez napravio početkom 2017, kada je novom krosoveru (Eclipse Cross), dodelio ime jednog od ranijih modela iz svoje game - popularnog kupea/kabrioleta Eclipse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: