BMW bi da se otarasi klasičnog automobilskog ključa

Sa ubrzanim razvojem telekomunikacionih i kompjuterskih tehnologija, samo je pitanje vremena kada će konvencionalni auto-ključ otići u istoriju, smatraju u bavarskom proizvođaču.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.09.2017.

11:15

BMW bi da se otarasi klasičnog automobilskog ključa
Foto: BMW (ilustracija)

S obzirom da praktično svi vlasnici BMW automobila danas imaju smartfon kao i da je BMW razvio aplikaciju koja korisnicima omogućava da otključaju svoje vozilo, klasičan auto-ključ više nije neophodan.

"Zaista, koliko je broj vozača BMW-a kojima je ključ danas potreban", zapitao se u razgovoru za Rojters na sajmu u Frankfurtu Ian Robertson, član odbora kompanije zadužen za prodaju vozila.

Robertson je kazao da kupci novih BMW automobila više ne stavljaju svoje ključeve u kontakt bravu, jer imaju funkciju beskontaktnog otključavanja i startovanja motora.

"Oni ključeve više i ne vade iz džepova, pa zašto bi ih onda uopšte i nosili sa sobom", objašnjava Robertson i dodaje da kompanija razmatra mogućnost da u potpunosti ukine konvencionalne automobilske ključeve.

Naravno, BMW nije ni prvi ni jedni proizvođač automobila koji rezonuje na ovaj način - da navedemo samo primer Tesle i novog Modela 3 - već je to sasvim logičan pravac kojim se kreće auto-industrija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: