Isabella se vraća posle šest decenija

Obnovljena auto-kompanija Borgward, koja je “oživela” 2015. nakon pola veka hibernacije, izložila je na frankfurtskom salonu savremenu verziju legendarnog modela Isabella iz 1950-tih.

Podeli
Borgward Isabella Concept (Foto: Newspress)
Borgward Isabella Concept (Foto: Newspress)

Isabella Concept predstavlja modernu interpretaciju nekadašnjeg istoimenog legendarnog modela.

U kompaniji Borgward kažu da je reč o produženom kupeu sa 4 vrata i 4 sedišta i savremenim, skulpturalnim dizajnom, koji u sebi sažima lepotu i najnaprednije tehnologije.

Borgward Isabella Concept (Foto: Borgward)
Borgward Isabella Concept (Foto: Borgward)

Koncept ima dužinu od 5 m, širinu od 1,9 m i visinu od 1,4 m.

Tehnički detalji o pogonskom sistemu nisu saopšteni.

Borgward Isabella Concept (Foto: Borgward)
Borgward Isabella Concept (Foto: Borgward)

Borgward, čije je sedište u Štutgartu, u poslednje dve godine predstavio je nekoliko pretprodukcijskih vozila iz krosover/SUV segmenta.

U Frankfurtu je najavio da planira da uđe na nemačko tržište do kraja godine sa prvim primercima seriskog modela Borgward BX7 TS Limited Edition. Kasnije bi trebalo da kupcima ponudi i modele BX5 i BX6.

Originalna Isabella i Borgward BX7 TS Concept iz 2015.
Originalna Isabella i Borgward BX7 TS Concept iz 2015.

Iako ime Borgward ne znači mnogo današnjim ljubiteljima četvorotočkaša, tokom četiri decenije postojanja ovaj proizvođač ostavio je trag u automobilskoj istoriji.

Kompaniju je posle Prvog svetskog rata osnovao Carl F.W. Borgward. U početku je fabrika proizvodila jeftino lako vozilo na tri točka, Blitzkarren, koje je bilo popularno među malim trgovcima, a korišćeno je i u nemačkoj poštanskoj službi.

Borgward BX6 TS i BX5 koncepti iz 2016.
Borgward BX6 TS i BX5 koncepti iz 2016.

Ipak, ime Borgward ostalo je zapamćeno po modelima nastalim u periodu posle Drugog svetskog rata, kao što su Hansa 1500, Isabella i P100. Borgward je pored automobila izrađivao i kamione, autobuse, ali i razne vrste plovila, pa čak i helikoptere.

Za 42 godine postojanja proizvedeno je preko milion automobila sa značkom ove marke.

Vesti

Opel ima novi plan za najvažnije afričko tržište

Osim što će svoja vozila prodavati uz pomoć novog partnera, Opel sprema “ofanzivu” novih modela u Južnoj Africi. Istovremeno, bivši vlasnik ove nemačke auto-marke, General Motors, odlučio je da sa južnoafričkog tržišta od 1. januara 2018. povuče svoj brend Chevrolet.

Vesti četvrtak 23.11. 12:55 Komentara: 0

Ford Kuga N1 za firme i preduzetnike

Ford je u svojoj prodajno-servisnoj mreži u Srbiji ponudio preduzećima, preduzetnicima i svim pravnim subjektima koji imaju pravo na povrat poreza na dodatu vrednost, SUV model Kuga u N1 verziji po ceni od 16.125 evra, u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a.

Vesti sreda 22.11. 12:06 Komentara: 18

Zaboravljeni auto-brend vraća se u Evropu

Nekadašnja nemačka automobilska marka Borgward, koja je obnovljena 2015. posle pola veka hibernacije i čija su vozila odnedavno dostupna na kineskom tržištu, stiže u prodajne salone u Evropi u prvom tromesečju 2018.

Vesti utorak 21.11. 12:31 Komentara: 34
strana 1 od 1286 idi na stranu