Elektronski gigant ulaže u razvoj vozila bez vozača

Najveći svetski proizvođač memorijskih čipova i smartfon uređaja, Samsung, investiraće 75 miliona evra u firmu koja se bavi razvojem tehnologija za samovozeće automobile.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 14.09.2017.

10:33

Elektronski gigant ulaže u razvoj  vozila bez vozača
Audijev sistem auto-pilota u vožnji (Screenshot YouTube)

Korejska kompanija saopštila je da će uložiti sumu od 75 miliona evra u austrijsku firmu sa sedištem u Beču – TTTech, koja snabdeva tehnologijom autonomnih vozila Audi i neke druge auto-kompanije.

Vest o Samsungovoj investiciji u jednu do partnerski firmi Audija dolazi nakon što su Korejci završili preuzimanje američkog proizvođača auto-delova, kompanije Harman.

Samsung je saopštio da je u okviru Harmana formirao poslovnu jedinicu koja će se baviti razvojem autonomnih vozila i naprednih elektronskih sistema asistenije u vožnji.

Ulaganje u bečki TTTech prva je takva investicija Samsunga iz fonda od 300 miliona dolara (oko 250 miliona evra), koji je kompanija namenila unapređenju tehnologija samovozećih automobila, veštačke inteligencije i bezbednosnih sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: