Novi Renault Megane RS: Više “konja”, nove tehnologije

Renault je u poslednjih pola godine postepeno otkrivao detalje o novoj generaciji modela Megane RS, da bi sve kulminiralo zvaničnom premijerom na aktuelnom frankfurtskom auto-salonu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.09.2017.

13:45

Novi Renault Megane RS: Više “konja”, nove tehnologije
Foto: Newspress

Za početak, najvažnija novost je da je automobil dobio novi, snažniji turbo benzinac, kao i da će kupci moći da biraju između dve vrste menjača.

Ispod haube se nalazi četvorocilindarski 1.8 litarski turbo benzinski motor koji je zamenio 2.0 litarsku turbo jedinicu iz odlazećeg Megana RS. Novi motor identičan je onom koji se koristi u sportskom modelu Renault Alpine A110 i proizvodi 280 ks (205 kW) i 390 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Foto: Newspress
Po prvi put u istoriji modela Megane RS kupcima će na raspolaganju biti dve vrste prenosnog sistema – šestobrzinski manuelni ili šestostepeni automatizovani menjač sa duplim kvačilom i polugicama za promenu brzina na volanu.

Proizvođač za sada nije saopštio performanse novog Megana RS, a očekuje se da će one biti poznate u narednim mesecima, uoči lansiranja modela na tržište.

Za one kojima 280 "konja" nije dovoljno, Renault priprema ekstremni Megane RS Trophy, koji će se pojaviti na tržištu nešto pre kraja 2018, a raspolagaće sa 300 ks (220 kW) i 400 Nm.
Foto: Newspress
Iako dolazi isključivo sa prednjim pogonom, novi Megane RS opremljen je 4Control sistemom upravljanja na sva 4 točka, a kupci će moći da biraju dve između dve varijante automobila, Cup i Sport, koje će se razlikovati po sistemu oslanjanja.

Novi Reanult Megane RS proizvodiće se isključivo kao hečbek sa 5 vrata, a kupcima je na raspolaganju 5 predefinisanih modova u vožnji - Comfort, Normal, Sport, Race i Pro.

Prodaja na većini evropskih tržišta počinje u prvim mesecima 2018, a cena za sada nije saopštena.
Foto: Renault
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: