Novi Renault Megane RS: Više “konja”, nove tehnologije

Renault je u poslednjih pola godine postepeno otkrivao detalje o novoj generaciji modela Megane RS, da bi sve kulminiralo zvaničnom premijerom na aktuelnom frankfurtskom auto-salonu.

Podeli
Foto: Newspress
Foto: Newspress

Za početak, najvažnija novost je da je automobil dobio novi, snažniji turbo benzinac, kao i da će kupci moći da biraju između dve vrste menjača.

Ispod haube se nalazi četvorocilindarski 1.8 litarski turbo benzinski motor koji je zamenio 2.0 litarsku turbo jedinicu iz odlazećeg Megana RS. Novi motor identičan je onom koji se koristi u sportskom modelu Renault Alpine A110 i proizvodi 280 ks (205 kW) i 390 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Foto: Newspress
Foto: Newspress

Po prvi put u istoriji modela Megane RS kupcima će na raspolaganju biti dve vrste prenosnog sistema – šestobrzinski manuelni ili šestostepeni automatizovani menjač sa duplim kvačilom i polugicama za promenu brzina na volanu.

Proizvođač za sada nije saopštio performanse novog Megana RS, a očekuje se da će one biti poznate u narednim mesecima, uoči lansiranja modela na tržište.

Za one kojima 280 "konja" nije dovoljno, Renault priprema ekstremni Megane RS Trophy, koji će se pojaviti na tržištu nešto pre kraja 2018, a raspolagaće sa 300 ks (220 kW) i 400 Nm.

Foto: Newspress
Foto: Newspress

Iako dolazi isključivo sa prednjim pogonom, novi Megane RS opremljen je 4Control sistemom upravljanja na sva 4 točka, a kupci će moći da biraju dve između dve varijante automobila, Cup i Sport, koje će se razlikovati po sistemu oslanjanja.

Novi Reanult Megane RS proizvodiće se isključivo kao hečbek sa 5 vrata, a kupcima je na raspolaganju 5 predefinisanih modova u vožnji - Comfort, Normal, Sport, Race i Pro.

Prodaja na većini evropskih tržišta počinje u prvim mesecima 2018, a cena za sada nije saopštena.

Foto: Renault
Foto: Renault

.

.

Vesti

Ford Kuga N1 za firme i preduzetnike

Ford je u svojoj prodajno-servisnoj mreži u Srbiji ponudio preduzećima, preduzetnicima i svim pravnim subjektima koji imaju pravo na povrat poreza na dodatu vrednost, SUV model Kuga u N1 verziji po ceni od 16.125 evra, u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a.

Vesti sreda 22.11. 12:06 Komentara: 2

Zaboravljeni auto-brend vraća se u Evropu

Nekadašnja nemačka automobilska marka Borgward, koja je obnovljena 2015. posle pola veka hibernacije i čija su vozila odnedavno dostupna na kineskom tržištu, stiže u prodajne salone u Evropi u prvom tromesečju 2018.

Vesti utorak 21.11. 12:31 Komentara: 21
strana 1 od 1286 idi na stranu