La Ferrari prodat za rekordnih 10 miliona dolara!

Poslednji, 210. primerak Ferrarijavog modela LaFerrari Aperta dostigao je rekordnu cenu na aukciji koja je organizovana u dobrotvorne svrhe.

Podeli

Italijanski proizvođač prvobitno je planirao da proizvede 209 LaFerrarija sa otvorenim krovom, a predviđeno je da devet automobila ostane u vlasništvu Ferrarija i da se koristi u promotivne svrhe.

Ipak, kompanija je odlučila da napravi još jedan, 210. LaFerrari Aperta čijom bi se prodajom prikupila sredstva za dobrotvorni fond “Save the Children”.

Automobil je ofarban u Rosso Corsa nijansu crvene, sa belim trkačkum prugama po sredini karoserije.

U unutrašnjosti dominira luksuzna crna Alcantara, sa crvenim štepom, prošarana detaljima od ugljeničnih vlakana.

Iako je kuća RM Sotheby’s pre aukcije procenila da će automobil dostići cenu između 3,6 i 4,8 miliona dolara, prodat je za daleko veću sumu novca – 9,98 miliona dolara.

Time je nadmašen prošlogodišnji rekord koji je držao poslednji izrađeni primerak modela Ferrari LaFerrari Coupe, a koji je prodat na aukciji za 7 miliona dolara.

LaFerrari Aperta ima isti pogonski sistem kao i Coupe varijanta, što znači da raspolaže sa 963 ks koje dobija od V12 benzinca uparenog sa elektromotorom.

Vesti

Ford Kuga N1 za firme i preduzetnike

Ford je u svojoj prodajno-servisnoj mreži u Srbiji ponudio preduzećima, preduzetnicima i svim pravnim subjektima koji imaju pravo na povrat poreza na dodatu vrednost, SUV model Kuga u N1 verziji po ceni od 16.125 evra, u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a.

Vesti sreda 22.11. 12:06 Komentara: 2

Zaboravljeni auto-brend vraća se u Evropu

Nekadašnja nemačka automobilska marka Borgward, koja je obnovljena 2015. posle pola veka hibernacije i čija su vozila odnedavno dostupna na kineskom tržištu, stiže u prodajne salone u Evropi u prvom tromesečju 2018.

Vesti utorak 21.11. 12:31 Komentara: 21
strana 1 od 1286 idi na stranu