Škoda sprema još jedan SUV, a ovako bi mogao da izgleda

Nakon što je za kratko vreme uspešno lansirao modele Kodiaq i Karoq, češki proizvođač želi da proširi ponudu potkompaktnim SUV/krosoverom u klasi Seata Arona.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 01.09.2017.

13:02

Škoda sprema još jedan SUV, a ovako bi mogao da izgleda
Nezvanièni render: TheophilusChin

Kako saznaje Autocar, novi model stiže na tržište 2019, a Škoda namerava da ga ponudi globalno, pre svega kupcima u Evropi i Kini.

Kada je reč o dizajnu spoljašnjosti, očekuje se da fabrika ne odstupi od aktuelnog “kutijastog” izgleda koji krasi najnoviju generaciju Škodinih vozila, uključujući i pomenute SUV modele Kodiaq i Karoq.

Na mehaničkom planu, tu je proverena MQB A0 platforma koju koriste modeli kao što su novi Volkswagen Polo ili Seat Ibiza.

S obzirom na kompatibilnost pogonskih jedinica između različitih brendova koji posluju pod grupom Volkswagen, motorizacija bi mogla da bude slična onoj koju nudi Seat Arona.
Nezvanièni render: TheophilusChin
Na raspolaganju su, dakle, tri benzinska motora i dva dizel agregata. Bazični model imao bi trocilindarsku 1.0 litarsku jedinicu sa 95 ks (70 kW), a u ponudi bi se našla i nešto jača verzija istog agregata sa 115 ks (84 KW).

Oni koji bi želeli više konjskih snaga ispod haube, mogli bi da se opredele za četvorocilindarski 1.5 TSI motor sa 150 ks (110 kW).

Što se tiče dizelaša, ponudu bi sačinjavala dva 1.6 litarska agregata. Slabiji sa 95 ks (70 kW), i jači sa 115 ks (84 kW).

Svi modeli bi verovatno bili dostupni samo sa pogonom na prednje točkove. Osim toga, Škoda bi kasnije u paletu motora trebalo da uvrsti i hibridni pogonski sistem.

Kako bi mogao da izgleda potkompaktni SUV/krosover češkog proizvođača, pokušao je da dočara nezavisni dizajner TheophilusChin, koji se specijalizovao za nezvanične rendere budućih modela automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: