"Kad pijem, ne vozim": 10.000 vozača na trežnjenju

U prethodne dve godine, prema statističkim podacima, svaki peti život na našim putevima izgubljen je zbog vožnje pod dejstvom alkohola, kažu u policiji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2017.

13:55

Apatinska pivara i saobraćajna policija obeležili su desetogodišnjicu kampanje "Kad pijem, ne vozim" koja edukuje javnost o značaju odgovornog ponašanja u saobraćaju i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

Tim povodom, predstavnici pivare uručili su Upravi saobraćajne policije deset alkometara najnovije generacije kako bi kontrolia saobraćaja bila još efikasnija.

"U prethodne dve godine, prema statističkim podacima, svaki peti život na našim putevima izgubljen je usled vožnje pod dejstvom alkohola, a slična iskustva imaju i druge evropske države", kaže Boban Milinković, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije.

"Zbog toga saobraćajna policija svakodnevno vrši kontrolu alkoholisanosti vozača, isklјučuje iz saobraćaja one koji upravlјaju pod dejstvom alkohola i zadržava do istrežnjenja vozače koji su u stanju teške, veoma teške ili potpune alkoholisanosti ili koji odbiju da se podvrgnu alkotestu."

Milinković kaže da se svake godine iz saobraćaja u proseku isklјuči oko 50.000 vozača, od kojih se na trežnjenju zadrži oko 10.000. On se zahvalio Apatinskoj pivari na donaciji alkometara koji će pomoći u efikasnijoj kontroli vozača.

Povodom desetogodinjice kampanje "Kad pijem, ne vozim", konstantovano je da se, prema dostupnim podacima, iz godine u godinu ipak smanjuje broj onih koji voze pod uticajem alkohola.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: