Ovo nismo očekivali od Infinitija

Nissanov premijum brend poznat je po savremenom dizajnu svojih automobila, ali ovog puta inspiraciju je potražio u prošlosti.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.08.2017.

10:57

Ovo nismo očekivali od Infinitija

Infiniti je sve iznenadio svojim retro konceptom nazvanim Prototype 9, koji će svetsku premijeru imati na tradicionalnom "Konkursu elegancije", koji se svake godine u avgustu održava u kalifornijskom Pebl Biču.
Automobil, koji svojim izgledom podseća na trkačke modele iz 30-tih godina 20. veka, izrađen je ručno i ima karoseriju od aluminijuma, otvoren kokpit i karakteristične starinske tokčkove sa "žičanom" konstrukcijom.

Da je reč o vozilu iza koga stoji Infiniti, naznačeno je na prednjem delu specifičnom maskom i značkom na haubi.
Uprkos retro dizajnu, Prototype 9 je automobil opremljen najsavremenijim pogonskim sistemom – električnim motorom koji je zasnovan na agregatu iz sledeće generacije najprodavanijeg modela na struju, Nissana Leaf.

Motor koji proizvodi 150 ks (110 kW) i 320 Nm, postavljen je pozadi i napaja se iz baterije od 30 kWh.
Zahvaljujući relativno maloj masi od 890 kg, Prototype 9 do stotke ubrzava za manje od 6 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na svega 168 km/h.

Ipak, specifikacije i podaci o performansama u ovom slučaju nisu u prvom planu, s obzirom da je reč o konceptu koji neće dobiti svoju produkcijsku verziju, i koji će se koristiti u promotivne svrhe na velikim automobilskim izložbama širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: