Poslednje pripreme pred premijeru: Lambo SUV na Ringu

Lamborghini Urus snimljen je tokom završnih testova na stazi Nirburgring.

Podeli
Screenshot YouTube/Motor1
Screenshot YouTube/Motor1

U iščekivanju svetske premijere, koja bi mogla da se dogodi već u septembru, na sajmu automobila u Frankfurtu, Lamborghinijev SUV model još jednom je izašao na Nirburgring radi kontrolnih testova i finih podešavanja vozila.

Kao i do sada, Urus je snimljen sa potpuno "maskiranom" karoserijom ispod koje se krije dizajn zasnovan na koceptnoj verziji ovog automobila iz 2012:

Ako je dizajn donekle još uvek tajna, podaci o pogonskom agregatu nisu.

U maju su iz Lamborghinija potvrdili da će Urus dobijati snagu od 4.0 litarskog bi-turbo V8 motora sa 650 konjskih snaga. Verzija sa ovim agregatom pojaviće se u prodajnim salonima 2018. godine, a u 2019. u planu je i plug-in hibridni model.

Screenshot YouTube/Motor1
Screenshot YouTube/Motor1

Lamborghini ima velika očekivanja od lansiranja SUV modela, s obzirom na rastuću popularnost ove vrste automobila u svetu. U toj kompaniji očekuju da će već u 2018. izraditi 1.000 primeraka Urusa, dok će 2019. godišnja proizvodnja porasti na 3.500 vozila.

Lamborghini planira da u budućnosti polovinu proizvodnje čini SUV model, dok će drugu polovinu činiti tradicionalni supersportski automobili (Aventador i Huracan) u kupe i kabriolet verzijama. Kada se 2018. nađe u prodaji, Urus će koštati oko 200.000 evra.

Lamborghini Urus koncept iz 2012.
Lamborghini Urus koncept iz 2012.

.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Otvoren novi Mazdin salon u Nišu / FOTO

Mazdin ovlašćeni partner, Auto M.G. Commerce, otvorio novi prodajno-servisni centar u Nišu koji se prostire na skoro 1.000 kvadratnih metara. U ponudi je kompletna gama Mazda vozila, flota test automobila, kao i kupovina staro za novo.

Vesti sreda 18.10. 10:16 Komentara: 3

Kako izgleda bazični VW Polo / FOTO

Na promotivnim fotografijama novih modela uglavnom se mogu videti bogato opremljene verzije automobila, ali Volkswagen je smelo odlučio da, barem za nemačko tržište, prikaže kako izgleda novi Polo u osnovnoj, ogoljenoj varijanti.

Vesti utorak 17.10. 10:32 Komentara: 66
strana 1 od 1278 idi na stranu