Novi Audi A3 stiže 2019, bez varijante sa 3 vrata?

U novembru 2016. stigla je vest da je Audi odložio razvoj nove generacije modela A3, kako bi se fokusirao na probleme izazvane dizel skandalom. Prema najnovijim vestima, izgleda da će “žrtva” ovog odlaganja biti A3 sa 3 vrata.

Podeli
Prve tri generacije Audija A3 (ilustracija)
Prve tri generacije Audija A3 (ilustracija)

Kako bi smanjio troškove razvoja i proizvodnje, Audi će iz naredne generacije svog kompaktnog modela izostaviti trovratnu varijantu, saznaje britanski Autocar.

Takva odluka rukovodstva deo je programa konsolidacije koji je nakon dizel afere iz 2015. sproveo vlasnik brenda Audi, nemački Volkswagen. Procenjeno je da verzija sa 3 vrata nije dovoljno interesantna kupcima da bi njeno postojanje u okviru 4. generacije modela A3 bilo finansijski opravdano.

Isti izvor navodi da će novi Audi A3 stići na tržište tek 2019, a čast hečbek verzija braniće samo A3 Sportback sa 5 vrata.

Sa druge strane, novajlija u gami, A3 Sedan, ostaće u proizvodnji i u okviru sledeće generacije, a njegova premijera očekuje se 2020. godine.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Otvoren novi Mazdin salon u Nišu / FOTO

Mazdin ovlašćeni partner, Auto M.G. Commerce, otvorio novi prodajno-servisni centar u Nišu koji se prostire na skoro 1.000 kvadratnih metara. U ponudi je kompletna gama Mazda vozila, flota test automobila, kao i kupovina staro za novo.

Vesti sreda 18.10. 10:16 Komentara: 3

Kako izgleda bazični VW Polo / FOTO

Na promotivnim fotografijama novih modela uglavnom se mogu videti bogato opremljene verzije automobila, ali Volkswagen je smelo odlučio da, barem za nemačko tržište, prikaže kako izgleda novi Polo u osnovnoj, ogoljenoj varijanti.

Vesti utorak 17.10. 10:32 Komentara: 66
strana 1 od 1278 idi na stranu