Novi rekord Tesle: Preko 1.000 km bez dopune baterija!

Nakon što su dvojica Belgijanaca u junu prešli 900 km Modelom S bez dopune baterija, italijanski tim sada je poboljšao ovaj razultata na čak 1.078 km.

Podeli
Foto: Tesla Owners Italy
Foto: Tesla Owners Italy

Posle junskog rekorda u disciplini “autonomija vožnje serijskih električnih modela” (901, 2 km), prvi čovek Tesle, Ilon Mask, oglasio se na Twitteru sa opaskom da je Model S 100D, uz korišćenje odgovarajućih guma, u stanju da pređe i svih 1.000 km, pre nego što mu se isprazne baterije:

Nepuna dva meseca kasnije, njegova najava potvrđena je u praksi. Tim sastavljen od članova Udruženja vlasnika Tesla automobila iz Italije uspeo je da Modelom S 100D pređe 1.078 km, bez dopune baterija, što je Mask propratio novim Tweetom:

Oni su tom prilikom koristili pneumatike sa niskim otpotom kotrljanja, a vožnja je trajala 29 sati, pri čemu je prosečna brzina iznosila 40 km/h.

Da bi oborili rekord, osim kretanja malim brzinama, Italijani su tokom vožnje isključili klima uređaj, a veći deo puta prešli su sa uključenim autopilotom.

Inače, prema zvaničnim podacima koje je svojevremeno objavila američka Agencija za zaštitu životne sredine (EPA), autonomija Modela S 100D u kombinovanom režimu vožnje iznosi oko 540 km.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Otvoren novi Mazdin salon u Nišu / FOTO

Mazdin ovlašćeni partner, Auto M.G. Commerce, otvorio novi prodajno-servisni centar u Nišu koji se prostire na skoro 1.000 kvadratnih metara. U ponudi je kompletna gama Mazda vozila, flota test automobila, kao i kupovina staro za novo.

Vesti sreda 18.10. 10:16 Komentara: 3

Kako izgleda bazični VW Polo / FOTO

Na promotivnim fotografijama novih modela uglavnom se mogu videti bogato opremljene verzije automobila, ali Volkswagen je smelo odlučio da, barem za nemačko tržište, prikaže kako izgleda novi Polo u osnovnoj, ogoljenoj varijanti.

Vesti utorak 17.10. 10:32 Komentara: 66
strana 1 od 1278 idi na stranu