Ko se odrekne starog dizelaša dobija do 10.000 evra

Audi je za kupce u Nemačkoj pripremio paket stimulativnih mera kako bi svoj stari dizelaš zamenili za neki od novih modela ove marke.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.08.2017.

12:19

Ko se odrekne starog dizelaša dobija do 10.000 evra

Tako će vlasnici vozila sa starim dizel motorima, Euro 1 do Euro 4, koji se odluče za kupovinu Audija sa Euro 6 agregatom (po principu “staro za novo”) dobiti bonus između 3.000 i 10.000 evra, u zavisnosti od toga koji novi model žele da kupe.

Ova akcija, koju u potpunosti finansira Audi, za sada je dostupna samo kupcima u Nemačkoj i uklapa se u druge mere koje vlada te zemlje preduzima kako bi smanjila broj “prljavih” dizelaša na putevima. Osim za nove Audije, akcija važi i za neke korišćene automobile tog proizvođača, koji takođe zadovoljavaju Euro 6 norme.

Kupci koji se odluče za neki od ekološki prihvatljivijih modela, sa plug-in hibridnim ili pogonom na komprimovani prirodni gas (CNG), dobiće bolju ponudi. Na primer, za najavljeni Audi A4 Avant g-tron i A5 Sportback g-tron bonus iznosi 9.500 evra.

Najnovija mera dolazi nakon sporazuma koji su sa nemačkom vladom postigli Audi, Volkswagen, BMW, Daimler i Opel, a kojim je predviđena brža zamena starih modela automobila novim, ekološki prihvatljivim.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: