Mercedes sprema novu ekskluzivu sa značkom Maybacha

Prošlo je gotovo godinu dana otkako je predstavljen superluksuzni koncept Mercedes-Maybach 6, a na predstojeći "Konkurs elegancije" u kalifornijskom Pebl Biču nemački proizvođač stiže sa još jednim ekskluzivnim automobilom.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.08.2017.

11:41

Mercedes sprema novu ekskluzivu sa značkom Maybacha
Screenshot YouTube

Mercedes je objavio novi video kojim je zagolicao maštu ljubitelja luksuznih automobila. Veruje se da je vozilo čiji identitet se još ne saopštava superluskuzni kabriolet Mercedes-Maybach 6 Convertible, koji se nadovezuje na prošlogodišnji ekskluzivni kupe.

Za razliku od koncepta kupea iz 2016, koji je bio ofarban u specijalnu nijasnu crvene, novi automobila za amblemom Maybacha stiže u plavoj boji. Dimenzije i proporcije trebalo bi da budu slične kao kod kupea, čija je dužina iznosila oko 6 metara.

Video otkriva i dizaj volana i deo instrumenta table, koji takođe liče na one iz kabine prošlogodišnjeg Mercedes-Maybacha 6. Očekuje se da će i pogonski agregat biti preuzet od pomenutog kupea. U tom slučaju automobil bi pokretala 4 elektromotora ukupne snage 750 ks, a od 0 do 100 km/h ovo vozilo bi ubrzavalo za oko 4 s.

Više detalja biće poznato u narednim danima, s obzirom da je premijera najavljena za 17. avgust.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: