BMW predstavlja novi M5 u avgustu?

Tehnički detalji i fotografije BMW-a M5 za 2018. biće objavljene u narednim sedmicama, uoči zvanične premijere zakazane za septembar i frankfurtski auto-salon, saznaje BMW blog.

Podeli

BMW je u maju objavio "tizer" video na kome je prikazan maskirani M5 i potvrdio da će ovaj automobil dobijati snagu od 4.4 litarskog M TwinPower Turbo V8 benzinca koji isporučuje najmanje 600 ks i razvija nešto više od 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta:

Poređenja radi, najveći rival BMW-a M5, Mercedes AMG E63 S, poseduje motor koji proizvodi 612 ks (450 kW) i 850 Nm.

Kada je reč o performansama, novim M5 stizaće iz mesta do stotke za manje od 3,5 s (Mercedesu AMG E63 S za isto ubrzanje potrebno je 3,3 s).

BMW M5 za 2018. biće opremljen M xDrive sistemom pogona na sva 4 točka. Ipak, zahvaljujući specijalno dizajniranom sistemu sa centralnom upravljačkom jedinicom, automobil će tokom većeg perioda u vožnji i dalje koristiti isključivo zadnji pogon, a snaga će se povremeno, po potrebi, automatski raspoređivati na sva 4 točka.

Osim toga, novi pogonskih sistem opremljen je sa tri predefinisana moda vožnje: 2WD, 4WD i 4WD Sport. Ako se izabere prvi od navedenih, xDrive sistem se deaktivira, a BMW M5 se pretvara u dobrog, starog “sportistu” sa tradicionalnim zadnjim pogonom.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Otvoren novi Mazdin salon u Nišu / FOTO

Mazdin ovlašćeni partner, Auto M.G. Commerce, otvorio novi prodajno-servisni centar u Nišu koji se prostire na skoro 1.000 kvadratnih metara. U ponudi je kompletna gama Mazda vozila, flota test automobila, kao i kupovina staro za novo.

Vesti sreda 18.10. 10:16 Komentara: 3

Kako izgleda bazični VW Polo / FOTO

Na promotivnim fotografijama novih modela uglavnom se mogu videti bogato opremljene verzije automobila, ali Volkswagen je smelo odlučio da, barem za nemačko tržište, prikaže kako izgleda novi Polo u osnovnoj, ogoljenoj varijanti.

Vesti utorak 17.10. 10:32 Komentara: 66
strana 1 od 1278 idi na stranu