BMW testira M8 GTE - prva slika nove zveri

BMW Motors je 24h nakon objavljivanja skice M8 GTE verzije koja se sprema za Dejtonu i za Le Man, izveo ovu zver na pistu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.07.2017.

14:14

BMW testira M8 GTE - prva slika nove zveri
Foto: BMW

Kako kažu iz kompanije, u pitanju je primerak koji je sa trake sišao 1. jula u Dingolfingu, a trodnevno testiranje na stazi Lauzic je proteklo u najboljem redu.

Bavarci planiraju da se posle punih šest godina vrate na jednu od najpoznatijih trka izdržljivosti na svetu, gde će ukrstiti koplja sa 911 RSR, Ferrarijem 488, Fordom GT i ostalima.

Pre toga, na redu je januarskih 24h na Dejtoni.

"Ponosan sam kada vidim M8 GTE na stazi. Svi koji su uključeni u projekat su proteklih meseci obavili sjajan posao. Zasad je naš zadatak da se potpuno upoznamo sa tim kako se automobil ponaša, pa je fokus na bezbednosti ne na performansama. Ipak, prvi utisak na stazi je veoma pozitivan", rekao je direktor sportske divizije BMW-a Jens Markvart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: