Konačno EV punjači niču na putevima u Srbiji

Prvi uređaj za punjenje električnih automobila u Srbiji počeo je sa radom na naplatnoj stanici "Preševo", na granici sa Makedonijom, saopštilo je ministarstvo saobraćaja.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.07.2017.

12:16

Konačno EV punjači niču na putevima u Srbiji
Foto: Ministarstvo saobraæaja

Ovo je prvi od ukupno pet punktova na kojima će vozači elektroautomobila moći da "dopune" svoje vozilo, a svaki elektropunjač je poslednja generacija uređaja koja ujedno omogućava i besplatnu WiFi internet konekciju .

Već u narednih nekoliko dana očekuje se i instaliranje drugog elektropunjača na granici s Hrvatskom, na naplatnoj stanici "Šid".

Treći uređaj za punjenje elektroautomobila biće instaliran na Koridoru 10 tokom naredne nedelje, i to na auto-putu u Beogradu, na "Bubanj potoku", gde će "Putevi Srbije" imati prodajno mesto za tagove - uređaje za elektronsko plaćanje putarine.

U avgustu se očekuje instaliranje još dva punjača na stanicama "Dimitrovgrad", na ulazu i izlazu iz Bugarske, kao i "Subotica jug", na ulazu i izlazu iz Mađarske.

Retki vlasnici EV u Srbiji svoja vozila pune na "ličnim punjačima" u svojim garažama, a javna infrastruktura je i dalje na veoma niskom nivou, pa osim retkih kompanijskih punjača, EV vozači imaju na raspolaganju veoma mali broj javnih punionica u gradovima.

Opširnije na stranicama Biza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: