Odjeci skandala - nema više dizela za Porsche

Odjeci ogromnog skandala oko dizela u čijem je centru bila VW grupa se i dalje čuju, a jedna od brojnih posledica biće i to što će Porsche verovatno prestati da koristi dizel motore.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.07.2017.

14:53

Odjeci skandala - nema više dizela za Porsche
Foto: Getty Images

Kako javlja Rojters, Porsche je pred velikom odlukom i sada je prvi put javno saopšteno da je moguće da će do kraja ove decenije zaboraviti na dizel.

Prevare grupacije razotkrivene u "dizelgejtu" ostavile su traga i na čuvenom nemačkom brendu sportskih automobila, koji je počeo da se oslanja na dizel prvenstveno preko Cayenne modela 2009. godine.

"Naravno da razmatramo opcije. Nismo još doneli odluku", rekao je CEO Porschea Oliver Blum.

Prema njegovim rečima, Porsche će nastaviti da kupcima nudi široku lepezu motora, koja će u narednih 10 do 15 godina ići od motora sa unutrašnjim sagorevanjem, preko hibrida do potpuno električnog pogona.

Odluka je verovatno već doneta, a do javnosti će verovatno i stići kada nemački istražitelji objave šta su pronašli u istrazi koja se tiče baš pomenutog Cayennea i pojedinih opcija Panamere, za koje se sumnja da su takođe bili opremljeni softverom za lažiranje količine emisije štetnih gasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: