Rolls-Royce Dawn pokazao svoju mračnu stranu

Proizvođač superluksuznih automobila predstavio je specijalnu Black Badge verziju kabrioleta Dawn.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

12:00

Rolls-Royce Dawn pokazao svoju mračnu stranu

Posle modela Ghost i Wraith, još jedan Rolls-Royce dostupan je u Black Badge izdanju.

Kao što i samo ime sugeriše, crna dominira ovim automobilom. Osim toga, postojeći 6.6 litarski twin-turbo V12 pojačan je tako da sada isporučuje čak 601 ks (442 kW) i 840 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Zahvaljujući unapređenom pogonskom agregatu, ovaj masivni kabriolet (2.560 kg) u stanju je da od 0 do 100 km/h ubrza za izvanrednih 4,9 s.

Proizvođač je istovremeno unapredio i sistem oslanjanja, kao i prenosni i upravljački sistem, a automobil je dobio jače i veće kočnice i novi izduvni sistem – sve sa ciljem da se poboljšaju sportske karakteristike u vožnji.
Zvaničnu premijeru, Rolls-Royce Dawn Black Badge imaće na manifestaciji Goodwood Festival of Speed, koja se održava narednog vikenda u Engleskoj.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: