Fordu 6. put zaredom nagrada za "Motor godine"!

Jednolitarski EcoBoost benzinac dobio je nagradu "Međunarodni motor godine" u svojoj klasi šestu godinu uzastopce.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2017.

11:17

Fordu 6. put zaredom nagrada za

Ovaj agregat proglašen je za "Međunarodni motor godine" u kategoriji "Najbolji motor do 1.0 litara" što znači da kompaktni trocilindarski benzinac ostaje neporažen u svojoj klasi od pojavljivanja na tržištu, 2012. godine.

Fordovim 1.0 litarskim EcoBoost motorom, koji je u ponudi u varijantama od 100, 125 i 140 ks, sada se oprema svako peto novo Fordovo vozilo prodato u Evropi, uključujući dva od pet primeraka Fiesti.
EcoBoost benzinski motori proizvode se u radnim zapreminama do 3.5 litara i ugrađuju u Fordova vozila širom sveta - od kompaktne, nove Ford Fieste, preko Transit kombija, pick-up modela, do Ford Performance modela, uključujući Focus RS i superautomobil Ford GT.

Trocilindarski 1.0 EcoBoost poneo je titulu "Najbolji motor ispod 1.0 litara", koju je dodelio panel od 58 specijalizovanih automobilskih novinara iz 31 države. Nagrađena pogonska jedinica prvi put je upotrebljena u Ford Focusu 2012. godine, a ove godine u konkurenciji je bilo 35 motora radne zapremine ispod jednog litra, što je devet više nego u godini kada je debitovao 1.0 litarski EcoBoost.
Jednolitarski EcoBoost motor sa tehnologijom isključivanja cilindara će od početka 2018. godine vlasnicima omogućiti smanjenje troškova za gorivo, tako što će automatski zatvarati jedan od cilindara kada nije potrebna puna snaga motora, kao što je to slučaj pri slobodnom kotrljanju točkova (rad motora u praznom hodu – "leru") ili pri "krstarenju" automobila, sa manjim zahtevima za snagom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: