Kia Stonic pokazao svoje lice

Na Internet su dospele prve fotografije novog potkompaktnog SUV modela korejskog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.06.2017.

09:17

Kia Stonic pokazao svoje lice

Posle Hyundaija, koji je polovinom juna predstavio mali SUV model Kona, Kia će uskoro lansirati sopstveni automobil iz iste klase. Vozilo nazvano Stonic imaće sajamsku premijeru na auto-salonu u Frankfurtu, u septembru, a uskoro možemo očekivati nove fotografije i tehničke detalje ovog modela.

Nova Kia vizuelno se izdvaja od ostatka game, a po dizajnu spoljašnjosti razlikuje se i od ostalih SUV modela ove kompanije. To pokazuje da korejski proizvođač ne ide stopama nekih drugih auto-brendova čiji modeli su stilski ujednačeni, a razlikuju se praktično samo po veličini.

Primerak sa fotografija ima krov koji je različite boje od ostatka karoserije, što znači da će kupcima biti dostupan veći stepen individualizacije prilikom izbora vozila.

Kia Stonic bi treblo da ima slične dimenzije kao sestrinski Hyundai Kona (4.165/1.800/1.550 mm, međuosovinsko rastojanje 2.600 mm), a očekuje se i slična paleta motora. Na evropskom tržištu, kupcima bi mogao da bude ponuđen trocilindarski 1.0 T-GDI turbo benzinac sa šestobrzinskim manuelnim menjačem koji proizvodi 120 ks, a očekuje se i 1.6 litarski dizelaš.

U vrhu ponude trebalo bi da bude 1.6 litarski T-GDI turbo benzinac sa 4 cilindra, koji isporučuje 177 ks i 265 Nm.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: