Komšije dobile i treći superpunjač

Američki proizvođač električnih automobila instalitrao je novu stanicu za brzo punjenje baterija Tesla modela u Hrvatskoj. Treći superpunjač nalazi se u Vrgorcu, u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2017.

11:55

Komšije dobile i treći superpunjač
Teslina stanica za brzo punjenje (ilustracija)

Tesla je najavio i da planira da udvostruči broj stanica za brzo punjenje svojih automobila u Hrvatskoj, pa će pored postojećih postaviti još 3 superpunjača do kraja godine. Predviđeno je da se novi brzi punjači instaliraju u Zagrebu, Slavonskom Brodu i Otočcu.

Tesla je u izgradnju superpunjača u Vrgorcu investirao 2,5 miliona kuna (oko 337.000 evra), piše Poslovni.hr.

Kada je reč o regionu jugoistočne Evrope, američka kompanija je u aprilu najavila da će do kraja godine postaviti prve superpunjače u Srbiji i Rumuniji (po 3 u svakoj zemlji), dok će Bugarska, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Moldavija dobiti po jedan brzi punjač.

Otkako je 2012. započeo izgradnju mreže superpunjača, Tesla je širom sveta postavio preko 5.400 ovih stanica za brzo punjenje pogonskih baterija, čime je omogućio vlasnicima da komfornije i brže prelaze velike razdaljine između udaljenih gradova, a kompanija planira da udvostruči njihov broj na preko 10.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: