Kia kao nikad do sada

Kia Motors je u prva četiri meseca 2017. godine postigla novi prodajni rekord na evropskom tržištu i prvi put stigla do tržišnog udela od 3 odsto.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

10:44

Kia kao nikad do sada
Kia Rio

Prema podacima Evropske asocijacije proizvođača automobila (ACEA), Kia je u periodu od 1. januara do 30. april kupcima u Evropi isporučila rekordnih 166.266 vozila, uz rast prodaje od 11,7 odsto u odnosu na isti period 2016. godine.

Istovremeno, Kia je po prvi put dostigla tržšni udeo u Evropi od 3,0 odsto (iznosio je 2,8 % u istom periodu 2016. godine), dok je samo u aprilu najstariji korejski proizvođač automobila sa prodatih 41.279 vozila povećao tržišno učešće na 3,4 odsto.

Mart je predstavljao novu prekretnicu u istoriji Kije u Evropi, jer je prvi put u jednom mesecu prodato više od 55.000 novih vozila.
Kia Picanto
“Dolazak novih modela dao je novi elan našoj ovogodišnjoj prodaji. Pogotovo je pritom značajno proširenje naše ponude ekološki prihvatljivijih vozila, koje nam omogućava da zadovoljimo rastuću tražnju u Evropi za automobilima sa naprednim tehnologijama pogona”, rekao je izvršni direktor Kia Motors Europe, Majkl Kol.

“Važan je i dolazak novog Rija, čija prodaja je upravo počela. Do kraja godine Kia će predstaviti i različite varijante ekološki prihvatljivijih vozila i pogona, novi Picanto i prestižni model Stinger, koji donosi duh gran turismo vozila.”

Za rast zaslužni novi modeli i napredni pogoni

Kia Niro Hybrid
Dva ključna aspekta doprinela su rastu Kijine prodaje - lansiranje novih modela i veliki izbor novih hibridnih i električnih vozila.

Novi Rio u Evropu je stigao početkom godine, a njegova prodaja je u odnosu na isti period 2016. povećana za 22 % (28.025 vozila u periodu januar-april 2017, u odnosu na 22.964 vozila u 2016.).

Mali gradski automobil Kia Picanto takođe je bio uspešan, a u Evropi je ove godine već stigao do 22.443 kupca (+23 %). Podaci za Picanto se odnose na odlazeći i novi model. Potonji je u prodaji tek od marta (prodaja ovog modela u Srbiji još nije počela).
Kia Optima Plug-in Hybrid
Prodaja hibridnih i električnih Kia vozila u prva četiri meseca 2017. povećana je više od devet puta u odnosu na 2016. Najveći doprinos ovakvoj ekspaniziji dali su novi hibridni krosover Niro (10.339 vozila), Optima Plug-in Hybrid (307 vozila) i električni Soul EV (1.487 vozila).

Potpuno novi model Niro, koji nije imao prethodnika, postao 5. najprodavaniji model Kije – iza Picanta, Rija, Sportaga i porodice modela Cee’d.

Inače, modeli Niro i Optima do kraja godine obogatiće svoju ponudu. Tako u drugoj polovini godine stiže Niro Plug-in Hybrid, dok će se limuzinskoj Optimi Plug-in Hybrid pridružiti karavanska varijanta Optima Sportswagon Plug-In Hybrid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: