Održano republičko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije, a uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i škola, u Beogradu je u subotu održano 48. republičko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”, koje je ujedno i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 27.05.2017.

18:15

Održano republičko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”
Predstavnici organizatora sa pobednicima na nacionalnom takmièenju Šta znaš o saobraæaju (Foto: AMSS)

Takmičenje se sastojalo iz dva dela – teorijskog, na kom su osnovci pokazali svoje znanje rešavajući saobraćajne testove u Domu učenika Srednje železničke škole, i praktičnog, gde su simulirajući saobraćajne situacije pokazali svoje umeće na poligonu spretnosti u Ledenoj dvorani hale Pionir.

Četvoro učenika koji su osvojili najviše bodova plasirali su se na predstojeće Evropsko FIA takmičenje, a genealni sekretar AMSS Predrag Đurđev i predsednik Izvršnog odobora AMS Osiguranja Dejan Jevtić su uz prisustvo predstavnika Uprave saobraćajne policije Zlatka Belencana nagradili najuspešnije mališane vrednim poklonima i priznanjima.

Nakon što je dodelio nagrade najuspešnijim učenicima, generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev je istakao da je projekat “Šta znaš o saobraćaju” izuzetno značajan jer predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece, zahvaljujući kojoj je AMSS razvijao svest najmlađih o saobraćajnoj kulturi, što doprinosi povećanju bezbednosti dece u saobraćaju.
Predstavnici organizatora sa uèesnicima takmièenja Šta znaš o saobraæaju (Foto: AMSS)
Predsednik Izvršnog odbora AMS Osiguanja, Dejan Jevtić, naglasio je da ova akcija već skoro pola veka dokazuje ispravnost strategije usmerene prema najmlađima.

„Učenicima koji su današnjim znanjem i sposobnostima obezbedili plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo želim da se ove godine vrate kao prvaci”, istakao je Jevtić. Nakon nacionalnog finala uslediće Evropsko prvenstvo, koje će se održati krajem septembra u Tirani u Albaniji.

Ekipa od dva dečaka i dve devojčice koju čine Jovan Nikolić iz Mačvanskog okruga, Veljko Potkonjak iz Južnobanatskog okruga, Elena Stoja iz Južnobanatskog okruga i Ankica Čakajac iz Moravičkog okruga, koji su se u subotu pokazali kao najuspešniji, predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju, gde će u jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope pokušati da osvoje titulu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: