Novi Nissan Leaf debituje u 2017. / FOTO

Nissan je objavio prvu "tizer" fotografiju kojom ovaj proizvođač najavljuje drugu generaciju svog električnog modela.

Podeli

Posle sedam godina, koliko je prošlo od lansiranja prve generacije Leafa, došlo je vreme za novi Nissanov model na struju.

Sudeći prema prvoj fotografiji, na kojoj se vidi detalj fara automobila, novi Leaf ima znatno moderniji dizajn od prethodnika koji je do sada prodat u preko 260.000 primeraka širom sveta.

Zvanični tehnički detalji nisu poznati, ali očekuje se da će Nissan Leaf za 2018. biti dostupan u dve verzije, sa litijum-jonskih baterijama od 40 kWh i od 60 kWh. Model sa baterijama većeg kapaciteta trebalo bi da ima autonomiju preko 500 km sa jednim punjenjem.

Ranije je prvi čovek kompanije, Karlos Gosn, potvrdio da će Leaf imati neku vrstu auto-pilota, koju Nissan naziva ProPilot. Ova tehnologija omogućiće da se automobil na autoputu kreće bez pomoći vozača.

Nissan je najavio da će tokom leta postepeno otkrivati izgled nove generacije modela Leaf kroz niz "tizer" fotografija, pre zvanične premijere ovog vozila koja će se najverovatnije dogoditi na auto-salonu u Frankfurtu, u septembru.

Vesti

Opel ima novi plan za najvažnije afričko tržište

Osim što će svoja vozila prodavati uz pomoć novog partnera, Opel sprema “ofanzivu” novih modela u Južnoj Africi. Istovremeno, bivši vlasnik ove nemačke auto-marke, General Motors, odlučio je da sa južnoafričkog tržišta od 1. januara 2018. povuče svoj brend Chevrolet.

Vesti četvrtak 23.11. 12:55 Komentara: 0

Ford Kuga N1 za firme i preduzetnike

Ford je u svojoj prodajno-servisnoj mreži u Srbiji ponudio preduzećima, preduzetnicima i svim pravnim subjektima koji imaju pravo na povrat poreza na dodatu vrednost, SUV model Kuga u N1 verziji po ceni od 16.125 evra, u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a.

Vesti sreda 22.11. 12:06 Komentara: 16

Zaboravljeni auto-brend vraća se u Evropu

Nekadašnja nemačka automobilska marka Borgward, koja je obnovljena 2015. posle pola veka hibernacije i čija su vozila odnedavno dostupna na kineskom tržištu, stiže u prodajne salone u Evropi u prvom tromesečju 2018.

Vesti utorak 21.11. 12:31 Komentara: 32
strana 1 od 1286 idi na stranu