Alfa Romeo Stelvio sa dizel motorima od 150 i 180 ks

Ponuda Alfinog SUV modela u Srbiji bogatija je za dva dizelaša opremljena poslednjom generacijom sistema ubrizgavanja MultiJet II i uparena sa automatskim 8-stepenim menjačem.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2017.

14:35

Alfa Romeo Stelvio sa dizel motorima od 150 i 180 ks

Od ponedeljka, 22. maja, u ovlašćenim prodajnim salonima Alfa Romea u Srbiji počeće prijem narudžbina za dve nove dizel varijante modela Stelvio. U pitanju je 2.2 dizelaš u verzijama sa 150 ks i 180 ks.

Oba motora su uparena sa osmobrzinskim automatskim menjačem. Kod slabijeg modela snaga se prenosi na zadnje točkove, dok je snažniji opremljen Q4 pogonom na sva 4 točka.

Prvi motor isporučuje 150 ks (110 kW) pri 4000 o/min, a drugi proizvodi 180 ks (132 kW) pri 3750 o/min. Maksimalni obrtni momenat za obe verzije iznosi 450 Nm pri 1750 o/min. Inače, oba motora pripadaju novoj generaciji potpuno aluminijumskih pogonskih agregata, a proizvode se u Italiji u fabrici Pratola Sera.

Imaju četiri redno postavljena cilindra, kao i najnoviju generaciju sistema ubrizgavanja MultiJet II, sa podešavanjem stepena ubrizgavanja (Injection Rate Shaping - IRS).

Nove boje karoserije i opcije enterijera

Pored novih motora, ponudu modela Stelvio sada obogaćuju i nove boje eksterijera, bazaltno smeđa i Misano plava.

Sportski karakter ovog SUV vozila naglašen je u enterijeru, zahvaljujući paketu sportske opreme koji obuhvata pedale u stilu trkačkih automobila i aluminijumske umetke, crnu završnu obradu, upravljač presvučen kožom, kao i crna i smeđa, kožom presvučena sportska sedišta sa grejačima, električnim podešavanjem u 6 smerova i bočnim, električno podesivim osloncem.

Ovim rešenjem Alfa Romeo želi da istakne sportsku prirodu Stelvia i da ponudi alternativu verziji sa luksuznom opremom sa elementima od drveta.

Cene u Srbiji kreću se od 35.790 evra za verziju od 150 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: