Alfa Romeo Stelvio sa dizel motorima od 150 i 180 ks

Ponuda Alfinog SUV modela u Srbiji bogatija je za dva dizelaša opremljena poslednjom generacijom sistema ubrizgavanja MultiJet II i uparena sa automatskim 8-stepenim menjačem.

Izvor:
Podeli

Od ponedeljka, 22. maja, u ovlašćenim prodajnim salonima Alfa Romea u Srbiji počeće prijem narudžbina za dve nove dizel varijante modela Stelvio. U pitanju je 2.2 dizelaš u verzijama sa 150 ks i 180 ks.

Oba motora su uparena sa osmobrzinskim automatskim menjačem. Kod slabijeg modela snaga se prenosi na zadnje točkove, dok je snažniji opremljen Q4 pogonom na sva 4 točka.

Prvi motor isporučuje 150 ks (110 kW) pri 4000 o/min, a drugi proizvodi 180 ks (132 kW) pri 3750 o/min. Maksimalni obrtni momenat za obe verzije iznosi 450 Nm pri 1750 o/min.

Inače, oba motora pripadaju novoj generaciji potpuno aluminijumskih pogonskih agregata, a proizvode se u Italiji u fabrici Pratola Sera.

Imaju četiri redno postavljena cilindra, kao i najnoviju generaciju sistema ubrizgavanja MultiJet II, sa podešavanjem stepena ubrizgavanja (Injection Rate Shaping - IRS).

Nove boje karoserije i opcije enterijera

Pored novih motora, ponudu modela Stelvio sada obogaćuju i nove boje eksterijera, bazaltno smeđa i Misano plava.

Sportski karakter ovog SUV vozila naglašen je u enterijeru, zahvaljujući paketu sportske opreme koji obuhvata pedale u stilu trkačkih automobila i aluminijumske umetke, crnu završnu obradu, upravljač presvučen kožom, kao i crna i smeđa, kožom presvučena sportska sedišta sa grejačima, električnim podešavanjem u 6 smerova i bočnim, električno podesivim osloncem.

Ovim rešenjem Alfa Romeo želi da istakne sportsku prirodu Stelvia i da ponudi alternativu verziji sa luksuznom opremom sa elementima od drveta.

Cene u Srbiji kreću se od 35.790 evra za verziju od 150 ks.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Predstavljena nova Dunlop guma za oldtajmere

Dunlop je lansirao novi pneumatik Sport Classic namenjen isključivo oldtajmer automobilima. Ova guma može da se pohvali klasičnim izgledom, a optimalno je prilagođena automobilima visokih performansi iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka.

Vesti četvrtak 25.05. 11:54 Komentara: 2
strana 1 od 1236 idi na stranu