Red Dot nagrada za dizajn: Tri priznanja za Kia modele

Kia je na ovogodišnjem Red Dot konkursu za dizajn osvojila tri nagrade - za modele Optima Sportswagon, Niro i novi Rio.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.04.2017.

16:35

Red Dot nagrada za dizajn: Tri priznanja za Kia modele

Kia Optima Sportswagon, hibridni krosover Niro i potpuno novi Rio pobedili su u svojim kategorijama.

Optima Sportswagon osvojila je najprestižniju nagradu "Najbolji od najboljih", dok je Niro pohvaljen zbog posvećenosti detaljima.

Karavan verzija Optime uspešno nastavlja priču sestrinske limuzine, kojoj je 2016. takođe pripalo priznanje "Najbolji od najboljih".
Kia Niro spaja praktične prednosti i privlačan izgled kompaktnog krosovera sa elegantnim stilom zbog čega odskače iz gomile konzervativnijih hibridnih modela, kaže se u obrazloženju nagrade za dizajn ovog modela.

Potpuno novi Rio, koji je takođe nosilac ovogodišnjeg Red Dot priznanja, osetno se razlikuje od prethodnika. Za ovaj automobil, povodom osvajanja nagrade za dizajn, rečeno je da kupcima nudi novi dizajn i modernu, ali funkcionalnu kabinu, sa najsavremenijim tehnologijama iz oblasti multiedijalnih sistema i bezbednosti.

Duža hauba i uspravniji C stub daju autu agresivniji izgled, a prema vozaču usmeren kokpit nudi inovativan i ergonomičan dizajn.
Takmičenje Red Dot održava se od 1955. godine pod okriljem dizajnerskog centra Severni Ren-Vestfalija i važi za jedno od najprestižnijih na svetu na području dizajna.

Žiri se sastoji od 39 nezavisnih stručnjaka, među kojima su dizajneri, profesori dizajna i novinari. Kia od 2009. osvojila 18 Red Dot nagrada za svoje modele automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: