Citroen C5 Aircross - prve fotografije

Na Interentu su se pojavile prve fotografije novog SUV modela koji će svetsku premijeru imati na predstojećem auto-salonu u Šangaju.

Izvor:
Podeli

Citroen C5 Aircross dizajnerski je zasnovan na Aircross Conceptu iz 2015. a postavljen je na PSA EMP 2 mehaničku platformu.

Po mnogim detaljima automobil stilski podseća na novi Citreon C3, naročito njegov prednji deo sa razdvojenim svetlosnim grupama ili specifični C stub.

C5 Aircross imaće svetsku premijeru u Šangaju koji počinje 19. aprila, a i verzija za kinesko tržište proizvodiće se u toj zemlji. Očekuje se da će se vozilo najpre pojaviti u prodaji u Kini, do kraja 2017.

Evropa će na premijeru čekati najverovatnije do septembra i sajma automobila u Frankfurtu, a u evropskim prodajnim salonima C5 Aircross bi trebalo da se nađe početkom 2018. godine.

Vozila koja će se prodavati na Starom kontinentu izrađivaće se u Francuskoj.

Citroen još nije objavio tehničke detalje, a kineski mediji navode da će motorizacija modela za lokalno tržište obuhvatiti turbo benzince od 1.6 i 1.8 litara, sa 167 ks, odnosno 204 ks. Naknadno se očekuje i 2.0 turbo dizel agregat.

Više informacija biće poznato tokom naredne sedmice.

.

.

.

.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Povratak Škode Felicije?

Škoda bi mogla ponovo da aktivira ime Felicia za jedan od svojih budućih modela, ali bi se on znatno razlikovao od prethodnog automobila sa ovim nazivom koji se prodavao 90-tih godina 20. veka.

Vesti utorak 15.08. 11:06 Komentara: 10
strana 1 od 1260 idi na stranu