AMSS za unapređenje auto-moto sporta, ali i bezbednosti

U ponedeljak, 27. marta, u svečanoj sali Beogradskog sajma, Auto-moto savez Srbije i Sportski auto i karting savez Srbije potpisali su ugovore sa predstavnicima gradova i opština iz Srbije koji podržavaju auto, moto i karting sport, a koji istovremeno daju veliki doprinos unapređenju bezbednosti u saobraćaju.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2017.

13:16

AMSS za unapređenje auto-moto sporta, ali i bezbednosti
Deatalj sa konferencije za medije (Foto: AMSS)

Predsednik AMSS, Mirko Butulija, istakao je da mu je posebno zadovoljstvo zbog inicijative kojom će se pokrenuti projekat Sportskog auto i karting saveza Srbije i lokalnih samouprava, a koji će doprineti ne samo boljoj promociji auto i moto sporta u Srbiji i vratiti ga na mesto kome mu pripada, već i doprineti povećanju bezbednosti u saobraćaju.

"Siguran sam da ćemo ubuduće imati više vozača koji će biti promoteri ove ali i sličnih akcija", rekao je Butulija.

"Sa željom da delujemo preventivno, kada je reč o bezbednosti u saobraćaju, ali i sa željom da ojačamo auto i moto sport u Srbiji, ovim projektom načinili smo prvi korak", istakao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

"Odgovornost je svih nas prema našoj deci, prema budućim šampionima da istrajemo u ovoj nameri i uz podršku kako Auto-moto saveza Srbije tako i lokalnih samouprava projekat sprovedemo u delo", izjavio je Udovčić.

Predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja, Branko Stamatović zahvalio se svim prisutnima na naporima da se uključe u promovisanje i rad na unapređenju bezbednosti saobraćaja u Srbiji. Istakao je važnost uloge koju AMSS ostvaruje kroz svoje projekte kojima se kroz edukaciju podiže saobraćajna kultura kod mladih, koju je Agencija za bezbednost saobraćaja prepoznala, izrazivši zadovoljstvo zbog pokrenute inicijative i na lokalnom nivou.

Uz Auto-moto savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta i Agenciju za bezbednost saobraćaja, svoju podršku projektima kojima se omogućava razvoj auto i moto sporta dali su i naši proslavljeni šampioni iz sveta auto-sporta, Dušan Borković i Nikola Miljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: