Prva Lada nove generacije na sajmu u BG

Ruski proizvođač stigao je na ovogodišnji auto-salon sa jednim značajnim novitetom - modelom Vesta, koji predstavlja Ladu u drugačijem, savremenijem svetlu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2017.

10:03

Prva Lada nove generacije na sajmu u BG
Lada Vesta Lux

Kompaktna limuzina, Vesta, postavljena na potpuno novu mehaničku platformu (Lada B / C) koju su inženjeri kompanije AvtoVAZ razvili uz pomoć kolega iz grupacije Renault - Nissan.

Auto je dugačak 4.410 mm, širok 1.764 mm, a visok 1.497 mm. Međuosovinsko rastojanje od 2.635 mm garantuje solidan komfor putnicima koji se prevoze na zadnjim sedištima, dok zapremina prtljažnika iznosi zadovoljavajućih 480 l.
Lada Vesta Lux
Proizvođač vozila marke Lada, AvtoVAZ, tvrdi da se 71 odsto komponenti novog modela izrađuje u Rusiji (60 odsto u pogonu Toljati), uključujući motor i menjač.

Vesta koja se nudi na našem tržištu pogonjena 1.6 litarskim benzinskim motorom (16V) sa 106 ks (78 kW), dostupnih pri 5.800 o/min, dok se prenos snage na točkove obavlja pomoću petobrzinskog manuelnog menjača pozajmljenog od Renaulta ili opcionog robotizovanog menjača, takođe sa 5 brzina.

Maksimalni obrtni moment iznosi 148 Nm, pri 4.200 o/min.
Unutrašnost osnovne verzije Veste sa paketom Norma
U verziji sa manuelnim menjačem, Vesta ubrzava od 0 do 100 km/h za 11,2 s, a maksimalna brzina je 175 km/h. Prema fabričkim podacima, automobil u kombinovanom režimu vožnje prosečno troši 6,1 l/100 km, dok je gradska potrošnja 8 l/100 km.

Lada Vesta u Srbije dostupna je po ceni od 9.980 evra.

Reč je o bazičnoj verziji sa paketom Norma i manuelnim menjačem. Osnovni paket izmeđi ostalog sadrži ABS+BAS sisteme, kao i ESC. Standardni bezbednosni paket obuhvata prednje i bočne vazdušne jastuke.
Pored toga, kupcima su na raspolaganju centralno zaključavanje sa alarmom, sistem asistencije pri kretanju uzbrdo, elektropodizači stakala, grejanje sedišta vozača i suvozača, putni računar, elektropodesivi grejani retrovizori, manuelni klima uređaj, tonirana stakla, zadnji parking senzori, prednja svetla za maglu, fabrički audio sistem, 15 inčne čelične felne i rezervni točak punih dimenzija, sistem kontrole pritiska u gumama...

Na sajmu automobila u Beogradu, u Hali 4, pored ove varijante, izložen je i primerak sa najskupljim paketom Lux i takođe manuelnim menjačem. Cena ove verzija je 11.480 evra.

Najskuplja Vesta u Srbiji, sa robotizovanim menjačem i najbogatijim paketom opreme Lux, košta 12.000 evra.

Pogledajte galeriju fotografija sa sajma automobila u Beogradu.

Više informacija o ovogodišnjem salonu automobila i motocikala možete pronaći u posebnom tesktu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: