Pohvalili se novim patrolnim vozilom iz AMG ergele

Nakon policijskih snaga Dubaija i Abu Dabija, koji pažnju privlače svojim skupocenim superautomobilima, i njihove kolege iz Australije sve češće dobijaju medijski prostor zahvaljujući novim atraktivnim patrolnim vozilima. Ipak, cilj nije samopromocija, već ukazivanje na potrebu za povećanjem bezbednosti saobraćaja u toj zemlji.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.03.2017.

14:07

Pohvalili se novim patrolnim vozilom iz AMG ergele

Ovog puta u garažu snaga reda australijske savezne države Viktorija stigao je policijski Mercedes-AMG E43.

Moćnu limuzini ustupio im je nemački proizvođač na godinu dana, a ona će u voznom parku zameniti atraktivni Mercedes-AMG GLE63 Coupe, koji je policajcima bio na raspolaganju prethodnih 12 meseci.

Mercedes-AMG E43 zadržao eleganciju standardne E klase, uz adrenalinsku injekciju u vidu 3.0 litarskog bi-turbo V6 motora sa 401 ks i 520 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dostupnog od 2.500 o/min.

Automobil ima 4Matic pogon na sva četiri točka, a snaga se prenosi pomoću 9G-Tronic automatskog menjača. Od 0 do 100 km/h ovaj model ubrzava za 4,6 s, dok je maksimalna brzina fabrički ograničena na 250 km/h. Ako ste pomilsili da je osnovna namena jednog ovakvog vozila da juri za onima koji prekrše zakon na australijskim putevima, prevarlil ste se.

S obzirom na to da je automobil "nakrcan" najsavremenijim sistemima aktivne bezbednosti, uključujući i tehnologiju delimičnog auto-pilota, on će poslužiti u marketinške svrhe kako bi se učesnicima u saobraćaju ukazalo na to koliko su savremeni modeli sigurniji od vozila od pre 10-ak i više godina. "Statistika pokazuje da 3 od 4 osobe koje poginu na putevima, nastradaju kao vozači ili putnici u vozilima koja su starija od 10 godina", ukazuju u policiji države Viktorija.

"Zato apelujemo na građane da uvek kada to mogu zamene svoj stari automobil novim, jer je on znatno bezbedniji. To treba posmatrati kao investiciju u sopstvenu bezbednost i bezbednost svoje porodice", kažu u policiji ove australijske državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: