Dacia ima novi "kros" model: Logan MCV Stepway

Logan MCV je četvrti model rumunske marke koji je dobio Stepway verziju, posle Sandera, Dokkera i minivan vozila Lodgy.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2017.

12:13

Dacia ima novi

Na sajmu automobila u Ženevi Dacia će izložiti kompletnu Stepway gamu vozila čiji je dizaj inspirisan krosover modelima.

Sve je počelo sa modelom Sandero prethodne generacije, koji je prvi dobio svoju "kros" varijantu 2009. Pokazalo se da je Stepway privlačan kupcima, pa je ova varijanta zadržana i prilikom lansiranja druge generacije Sandera a familija je 2014. proširena i na Dokker i Lodgy.
Najnoviji član porodice je Logan MCV Stepway, koji ima prepoznatljive Stepway kozmetičke dodatke, uključujući zaštitne elemente na donjem delu karoserije i branicima, kao i krovne šine.

Novi model predstavljen je u plavoj metalik boji koja je postala zaštitni znak Stepway varijanti.
Za vožnju van asfaltiranih puteva veoma je važno odstojanje od tla, a ono je kod Logana MCV Stepway povećano za 50 mm u poređenju sa regularnom verzijom.

Što se motora tiče, oni će biti preuzeti od standardnog Logana MCV.
Dacia ženevski auto-salon dočekuje sa optimizmom, nakon uspešne 2016. godine u kojoj je zabeležena rekordna prodaja od 584.219 automobila, uz rast od 6% u odnosu na 2015.

Modeli rumunske marke, koju je početkom 2000-tih preporodio Renault, trenutno se prodaju u 44 zemlje širom sveta.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: