Stiže novi Range Rover - biće rival Porscheu Macan

Novi, četvrti model iz familije Ranger Rover nosi ime Velar, a imaće premijeru na sajmu u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2017.

10:47

Stiže novi Range Rover - biće rival Porscheu Macan

Range Rover Velar pozicioniran je između manjeg modela Evoque i većeg Range Rovera Sport, nazvan je po prvom prototipu Range Rovera iz 1960-tih godina.

Očekuje se da će Velar na tržištu premijum SUV vozila biti konkurent modelima kao što je Porsche Macan, pa čak i BMW-u X4 i X6. Prva fotografija prikazuje vozilo iz ptičje perspektive, a u fokusu su zadnji deo automobila i panoramski krov kroz koji se nazire unutrašnjost i veliki ekran multimedijalnog sistema.
Land Rover za sada nije otkrio više detalja, ali poznato je da Range Rover Velar deli istu IQ mehaničku platformu sa Jaguarom F-Pace. Za pogon će se koristiti kako četvorocilindarski turbo motori, tako i V6 jedinice, dok će se u vrhu ponude najverovatnije naći moćni V8.

Land Rover je najavio da će više informacija o ovom modelu biti dostupno 1. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: